Autor: Informer.rs

12.11.2020.

23:57

Foto:

Sport

(ANKETA) OCENE! Srbija je ponovo ispala! Ko je glavni krivac?

U nastavku vam mi predstavljamo ocene za igrače i selektora "orlova", a potom želimo da čujemo i vaše mišljenje u anketi na dnu teksta.

Predrag Rajković (6) - Golman "orlova" kod gola u regularnom delu nije mogao ništa, a kod penala je u nekoliko navrata bio nadomak odbrane. Ipak, nišra mu se ne može zameriti.

Nikola Milenković (5) - Znatno lošija partija u odnosu na one na kakve nas je navikao. Dobio je žuti karton u ranoj fazi utakmice i to ga je opterećivalo do samog kraja. Takođe, jednom je tragikomično izgubio loptu iz vida dok je bila u njegovom posedu.

Stefan Mitrović (5,5) - Malo bolji od Milenkovića, ali samo toliko. Iz igre izašao u produžetku zbog povrede.

Nemanja Gudelj (6,5) - Odličan je bio i kao štoper, a kasnije i kao centralni vezista.

Darko Lazović (5) - Neumorno se borio sa Endijem Robertsonom, ali je tokom svih 120 minuta bilo potpuno jasno da je levi bek Liverpula klasa iznad.

Filip Kostić (5) - Očigledno nedovoljno oporavljen, bez ikakvog učinka, osim što je poklonio Škotima loptu nekoliko sekundi pre vodećeg gola. Zamenjen posle sat vremena.

Nemanja Maksimović (5,5) - Niti dobar, niti loš. Igru napustio u 70. minutu.

Saša Lukić (5,5) - Odigrao ceo meč, ali bez pravog učinka.

Dušan Tadić (5,5) - Nije pružio ono što se od njega očekivalo. Falio je neki njegov potez da napravi razliku.

Sergej Milinković-Savić (5,5) - Zamenjen u 70. minutu, a poslednji kontakt sa loptom mu je bio opasan pokušaj glavom. Ipak, ni senka onog momka koji je srušio Norvešku.

Aleksandar Mitrović (4,5) - Apsolutni tragičar! Nije ulazio u šanse tokom dva sata igre, a onda je u penal seriji jedini promašio.

IZMENE

Filip Mladenović (6,5) - Uneo svežinu u igru "orlova" od 59. minuta. Odlično je probijao po levoj strani i nije pravio greške. Velika je šteta što nije igrao od starta.

Luka Jović (7) - Ušao u igru u 70. minutu, dao gol za produžetak u 90. a u penal seriji je bio precizan. Šta se više od centarfora može tražiti?

Aleksandar Katai (6,5) - Zvezdina "desetka" je danas pokazala da može da igra na najvišem nivou, jer je svojim ulaskom u 70. minutu unela novu dimenziju u igri "orlova". Imao je Katai nekoliko dobrih poteza, ali nisu nagrađeni golom.

Uroš Spajić (bez ocene) - Premalo vremena za konkretan učinak.

SELEKTOR

Ljubiša Tumbaković (4,5) - Katastrofalno postavljena taktika. Jedino što ga je izvuklo da ne dobije 4 je to što je pogodio sa izmenama.