Autor: Informer.rs

13.11.2020.

08:35

Foto:

Sport

(VIDEO) ANALIZA PENALA! Tumbaković napravio KARDINALNU GREŠKU zbog koje je Srbija ponovo ostala bez Evropskog prvenstva

Ovog puta po naš nacionalni tim nisu bili kobni Azerbejdžan, Kazahstan, Jermenija ili huligani, već Škotska.

"Orlovi" su nisu uspeli da rašire krila od "suknjica", ali je sve moglo da bude i drugačije.

Posle katastrofalnih 90 minuta i srećnog gola Luke Jovića došli smo do produžetaka gde smo bili bolji rival, ali uzalud, pa su penali rešavali pitanje poslednjeg učesnika Evropskog prvenstva.

Od igrača koji su bili na terenu logično je bilo da penale izvedu baš Tadić, Jović, Gudelj, Katai i Mitrović, a tako je i bilo.

Međutim, bilo je prilično jasno da je golgeter Fulama veliki rizik pošto je maltene padao od umora posle dva sata ogromne borbe sa Škotskim grdosijama.

Tu dolazimo možda i do ključne greške Ljubiše Tumbakovića.

U drugom produžetku, tačnije u 108. minutu, se na povredu požalio Stefan Mitrović i selektor je tada imao pravo na još jednu izmenu. On je odlučio da u igru uvede Uroša Spajića koji nije penaldžija i to je "orlove" na kraju možda i koštalo.

Jasno je da kapiten Aleksandar Kolarov nije igrao zbog povrede, ali čim je mogao da sedi na klupi i da zauzima mesto nekom drugom igraču sa spiska, mogao je da odigra i tih 12 minuta i da Srbija ima jednog sigurnog svežeg izvođača penala.

Informer

 

Sa druge strane, selektor Škotske Stiv Klark je u 117. minutu u igru ubacio iskusnog napadača Seltika Lija Grifitsa umesto desnog beka O'Donela, a Grifits je izveo prvi penal u seriji i bio je precizan.