15.11.2020.

07:35

Foto:

Sport

ČISTKA! KOKEZA ODLAZI, I TUMBAKOVIĆ ĆE S NJIM! Posle DEBAKLA slede velike promene u FSS!

Fudbaleri Škotske sprečili su našu reprezentaciju da zaigra na Evropskom prvenstvu, a najveću cenu za tu istorijsku blamažu platiće predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza i selektor Ljubiša Tumbaković!

Njih dvojica napustiće funkcije najkasnije sledećeg meseca, saznaje Informer! Kokeza je već neko vreme u nemilosti navijača, a nakon debakla u meču sa Škotskom i neodlaska na Evropsko prvenstvo jasno je da su mu dani odbrojani.

Informer

 

Sedeo i ćutao

Prema rečima našeg izvora bliskom prvom čoveku saveza, onog trenutka kad je Aleksandar Mitrović promašio penal i ostavio Srbiju bez plasmana na EP Kokeza je znao da je to i njegov kraj kao predsednika FSS. Podrazumeva se da zajedno sa njim ide i selektor Ljubiša Tumbaković.

- Već neko vreme Kokeza je bio svestan činjenice da mu pozicija poljuljana i da ga na čelu FSS mogu zadržati samo dobri rezultati reprezentacije. Onog momenta kad smo prokockali priliku da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, znao je da je to i njegov kraj. Sedeo je u loži stadiona još pola sata, zurio u jednu tačku i ćutao. Ni reč nije rekao, nije se pomerio. Zapravo, većina ljudi je samo ćutala. Atmosfera je bila kao da je neko umro, a ni dan kasnije nije bila mnogo bolja. Što se tiče Tumbakovića, on će verovatno sedeti na klupi na sutrašnjoj utakmici sa Mađarskom u Budimpešti i duelu sa Rusijom u Beogradu 18. novembra, a zatim će otići - kaže naš odlično obavešteni izvor iz FSS.

Informer

 



Postavlja se pitanje ko će naslediti Kokezu. To zasad još nije poznato.

- Posle utakmica sa Mađarskom i Rusijom Kokeza će sazvati sednicu Izvršnog odbora FSS. Posle nje uslediće i sednica Skupštine FSS. Kokeza je imao podršku članova IO i Skupštine, ali posle ovoga to će se promeniti. Ili će podneti ostavku ili će biti smenjen. Kako god, on je bivši. O njegovom nasledniku još nema reči, ali to mora biti neko ko poznaje ekonomske i političke prilike u društvu i zna da se nosi sa situacijom koja nije uvek sjajna. Zbog toga je malo verovatno da to bude neka fudbalska legenda, pre će biti neki ozbiljan sportski funkcioner - zaključuje naš izvor.

Informer

 

Bonus video