Autor: Informer.rs

16.11.2020.

14:53

Foto:

Sport

MIHA JE PLAKAO, CELA ITALIJA JE PLAKALA!

Mihajlović je nedavno objavio autobiografiju i u suzama pričao o najtećim momentima u životu. 

- Zovem se Siniša Mihajlović i rodio sam se dva puta: prvi put u Vukovaru, 20. februara 1968. godine u bivšoj Jugostaviji, današnjoj Hrvatskoj od majke Hrvatice i oca Srbina. Drugi put rodio sam se 50 godina kasnije, 29. oktobra 2019. godine u bolnici Sveta Ursula u Bolonji zahvaljujući transplantaciji koštane srži. Igrao sam mnogo utakmica i živio puno života, ova je bila utakmica života - citat je iz knjige.

Mihajlović je pričao o teškom detinjstvu, siromaštvu i svim izazovima kroz koje je prošao u životu. Opisao je momenat kada mu je lekar saopštio da ima leukemiju kroz izgovorene reči:

- Ti moraš da uspeš da podneseš veliku bol. Napisao sam ovu knjigu da pomognem onima koji se suočavaju sa bolešću i bore. Nikad mi životna parola nije bila važno je učestvovati. Tako sam pristupio i ovoj borbi sa leukemijom. Nikad nisam razmišljao o opciji da neću pobediti. Na samom početku sam rekao sebi da ne mogu da izgubim, da ne smem. U oktobru sam bio na kontroli, sad je sve kako treba. Podrška porodice i navijača mi je dala veliku snagu. To je bilo ono što me je nosilo. Rekao sam sebi da ne smem da izneverim te ljude - rekao je nekadašji selektor Srbije.

Bonus video