Autor: Informer.rs

26.11.2020.

07:13

Foto:

Sport

OSTAĆE BOŽJA RUKA, GOLOVI, DRIBLINZI, ali i Maradonine reči! Ovo je smeo da KAŽE SAMO ON!

Bio je dete ulice, igrao je tango s loptom, stekao status božanstva u Napulju, a popularnost ga je odvela do pakla droge i mafije. Pretvorio je fudbal u umetnost, navijači su ga obožavali, bio je jedinstven, poseban, gospodario je na terenu, ali je i van njega imao uvek glavnu ulogu šta god da je radio. 

Bio je Maradona bez dlake na jeziku, a neke njegove izjave ostaće upamćene, prenosiće ih verni navijači, nikada ih svet zaboraviti neće, jer ovo je samo on mogao i smeo da kaže.

O fudbalu

- Igranje fudbala donosilo mi je mir. Imaš loptu, trčiš za njom, igraš se s njom. Uvek sam to osećao. Samo mi daj loptu i pusti me da radim ono što najbolje znam. Bilo gde.

O čuvenoj Božjoj ruci

- Čekao sam saigrače da dođu i da mi čestitaju, da me zagrle i niko nije dolazio... Rekao sam im Dođite da me zagrlite ili sudija neće priznati gol. Čak iako je bila ruka, bila je to Božja ruka!

O američkim predsednicima:

- Džordž Buš je ubica, više volim da budem prijatelj Fidelu Kastru. Donald Tramp je obična lutka na koncu.

O homoseksulacima

Da li sam protiv homoseksualaca? Nikako! Bolje da postoje, ostane više žena za nas mačo muškarce.

Informer

 

O deci:

- Moja legitimna deca su Dalma i Đanina. Ostalo je sve proizvod mog novca i grešaka.

O kokainu:

-  Bio sam zavisnik od droge, ja sam narkoman i uvek ću biti narkoman za sve. Zbog toga što narkomanima ništa nije oprošteno. Kada sam se drogirao, nisam imao ništa, bio sam zombi. 

Informer

 

O Ronaldu:

- Ronaldo ti da gol, pa ti proda šampon. Volio bih da je Agentinac. Ali više volim Mesija.

O Mesiju:

- Ajde da prestanemo sa veličanjem Mesija. Teško mi je da i pričam o tome, ali nema smisla praviti vođom čoveka koji pre svake utakmice za reprezentaciju ide po 20 puta u WC. Za Barselonu igra jedan Mesi, za reprezentaciju Argentine drugi.