Autor: Informer.rs

27.11.2020.

07:57

Foto:

Sport

(VIDEO/FOTO) HAOS NA SAHRANI MARADONE! "Gori" Argentina, brutalan obračun policije i očajnih navijača zbog Dijega!

Na sahrani Maradone, privatnoj ceremoniji, prisustvovalo 200 ljudi, na groblju Hardin Bela Vista u Buenos Ajresu. 

Navijači su van sebe od tuge posle smrti legende. Mogli su da se oproste od Maradone u četvrtak, pošto je kovčeg sa njegovim telom bilo u zgradi predsedništa. Bilo je čak i nereda, tuče policije i naroda, a ulice Buenos Ajresa bile su male da prime sve koji su želeli barem da vide povorku i ispraćaj El Pibea.

Informer

 

U jednom trenutku su "proključale strasti" nakon što se policija sukobila sa navijačima kojima, zbog ogromnog broja, nije bilo dozvoljeno da uđu u palatu, poklone se Maradoni i ostave dres pored njegovog kovčega.Pojedinci su bacali flaše i metalne predmete na policiju koja je uzvratila suzavcem kako bi smirili nerede.

Samo 200 ljudi moglo je da prisustvuje sahrani, porodici i bliskim prijateljima, a Dijego je sahranjen pored roditelja, Dalme i Dijega. Navijači su opkolili povorku, vijorile su se argentinske zastave, krovovi zgrada su bili krcati na celom putu do groblja.

Uz jake bezbednosne mere, bio je zaštićen i automobil koji je prevozio Dijega. Potom je stotine fanova blokiralo ulazak na groblje uz pesmu i ples, pa je i policija morala da interveniše i raščisti put.

Među prisutnima su bile njegove ćerke Dalma i Đanina, bivša supruga Klaudija Viljafan, a kasnije je došla i Veronika Oheda, još jedna Maradonina bivša supruga, s njihovim sinom Dijegitom Fernandom.