Autor: Informer.rs

02.12.2020.

08:55

Foto:

Sport

NOVO ŠOK OTKRIĆE! Maradona pred SMRT POPIO ŠAKU LEKOVA!

Kako prenose mediji u Argentini, Maradona neposredno pred smrt popio koktel lekova, pa je moguće da je to uzrokovalo zastoj srca.

U pomenutim medikamentima bilo je navodno antidepresiva i antipsihotika koji se koriste i za lečenje bipolarnog poremećaja. Sem "Kvetijapina" i "Gabapentina", u koktelu je bio i lek "Naltrekson" koji se koristi i za lečenje od alkohola, kao i antidepresiv "Venlafaksin" koji se koristi za napade panike, zatim "Lurasidon" koji se koristi za smirenje i "Omeprazol" koji smanjuje lučenje želudačne kiseline, uz kompleks vitamina B.

Informer

 

Specijalista neurologije Nelson Kastro argentinskim medijima rekao je da sve zavisi od količine navedene terapije.

- Moralo bi da bude ispitano koliko mu je tih lekova dato i koji su bili kriterijumi za uzimanje, da li je bilo istovremeno ili je počeo sa jednim, pa promenio na drugi. Bilo je dosta mešanja antidepresiva i antipsihotika. Nekoliko ovih lekova, primera radi kvetijapin, lurasidon, venlafaksin. imaju efekte na srce, a jedan je porast srčane frekvencije - rekao je specijalista neurologije Nelson Kastro.

Informer

 

Lekari su uz to ustanovili proširenu kardiomiopatiju, zdravstveno stanje koje izaziva da srčani mišić oslabi i ne može da ispumpa dovoljno krvi za ostatak tela. 

Bonus video