Autor: Informer.rs

08.12.2020.

07:15

Foto:

Sport

PORTUGALCI NA LJUBINKOVOM SKENERU! Drulović zna kako Srbija može na Svetsko prvenstvo

Sve zavisi od nas. Želim da budem realan. Po onome što prethodnih godina prikazuje Portugalija, prvak Evrope, apsolutni su favorit. Portugalci su svesni toga, vidim kroz izjave posle žreba i stav tamošnje javnosti. Ipak, isto tako su i svesni da im je Srbija glavni rival. Selektor Fernando Santoš rekao je da moraju da pobede Srbiju ukoliko zaista žele da budu konkurent za osvajanje Svetskog prvenstva - rekao je Drulović za "Mozzart sport".

Zatim je malo dublje analizirao Portugalce, čija je prva zvezda i dalje Kristijano Ronaldo, uprkos tome što je u poznim igračkim godinama.

Portugalci imaju dobar spoj svih segmenata. Pre svega, imaju ozbiljan Savez, odlične mlade selekcije. Pratim portugalske televizije i sa ponosom ističu da u mladoj reprezentaciji imaju pet, šest igrača koji bi mogli bez problema da igraju za A tim. Primer su Milanovi igrači Diogo Dalot i Rafael Leao. Kristijano Ronaldo je istakao ambiciju da se nađe u Kataru što znači da će igrati u predstojećim kvalifikacijama, a tu su i drugi igrači iz samog svetskog vrha poput Bruna Fernandeša, Dioga Žote i Žoaa Feliksa - rekao je nekadašnji trener Partizana.

Informer

Ljubinko Drulović

Takođe, Drulović je Irce uporedio sa Škotima koji su "orlove" koštali plasmana na Evropsko prvenstvo. Za njih je istakao da nemaju kvalitet kao Srbija, ali da su prilično fanatični i da na taj način, uz neverovatno borbenost, nadomeste svaku razliku.

Na kraju, bivši selektor Srbije je dodao da 12 bodova iz utakmica sa Luksemburgom i Azerbejdžanom ne bi smelo da se dovodi u pitanje, ali da je naša reprezentacija često znala da kiksira protiv autsajdera i da to ne sme da bude slučaj ovog puta.