Autor: Informer.rs

09.12.2020.

09:35

Foto:

Sport

ŠPANCI, SVAKA ČAST! UZ SRBIJU SU, neće da igraju protiv LAŽNE DRŽAVE KOSOVO!

Žreb je hteo, ali pravila nisu dala, pa je tzv. Kosovo završilo u grupi B gde je većina protivnika uopšte ne priznajeŠpanija, Grčka i Gruzija smatraju da tzv.Kosovo nije država, u toj grupi su  i Šveđani, koji s druge strane jedini priznaju takozvano Kosovo. Problemi oko toga bi tek mogli da nastanu, ako Španci ne budu hteli da igraju!

Informer

Španci uz Srbiju, neće da igrati protiv tzv. Kosova

Prethodnih dana mediji u Španiji podsećaju da njihova država ne priznaje takozvano Kosovo kao samostalnu državu, kao i da nikada nije igrala zvanični meč protiv tog tima. Moguće je da i neće. Neki nemački mediji već spekulišu da Španci, zbog problema koje imaju sa Katalonijom, ne žele da izlaze na teren protiv ''reprezentacije Kosova''!

- Za razliku od grčkih i gruzijskih vlasti, španska Vlada zapravo ne dozvoljava svojoj reprezentaciji da se takmiči protiv Kosova*. Ova zabrana je na snazi jer postoje brojne paralele sa onim što se u Španiji dešava sa zahtevima za nezavisnost Katalonije, a Španija već dugo stoji na strani Srbije, koja je svojevremeno i ratovala zbog istih tendencija na Kosovu -  navodi se na nemačkom sajtu sport1.de.

Ukoliko Španija zaista ne bude htela da igra sa lažnom državom Kosovom izbiće pravi skandal, jer je pitanje kako će regovati Grčka i Gruzija.

Deset pobednika grupa direktno će se plasirati na prvenstvo sveta, dok će deset drugoplasiranih ekipa igrati baraž (od marta 2022) zajedno sa još dve najbolje plasirane reprezentacije iz upravo okončane Lige nacija, koje se ne plasiraju direktno kroz kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Tih 12 reprezentacija biće podeljene u tri staze (od po četiri ekipe), pa će na kraju samo tri selekcije od ukupno 12 proći kroz doigravanje na Mundijal. Kvalifikacije će se igrati po ubrzanom procesu zbog korona virusa, počinju u martu, a završavaju se u novembru 2021. godine.

Bonus video