Autor: Informer.rs

17.12.2020.

13:35

Foto:

Sport

KOME IDE NAGRADA ZA NAJBOLJEG FUDBALERA? Ako ima pravde...

Ko je bio najbolji fudbaler u 2020. godini? Ronaldo, Levandovski ili Mesi? Odgovor na ovo pitanje dobićemo u četvrtak uveče kada će FIFA u Cirihu proglasiti pobednika.

Ukusi su različiti, neko voli jedan stil, neko drugi, jedni ovakav tip igrača, drui neki sasvim drugačiji.. ali jedno je sigurno -najveće šanse da dobije laskavu titulu ima Robert Levandovski. Iza Poljaka je fantastična sezona, neverovatan je u dresu Bajera i realno je očekivati da ove godine bude ispred čuvenog dvojca.

Informer

Male su šanse ove godine za nestvarnog Argentica

Svečanost će se prvi put održati putem video konferencije. Razlog je pandemija virusa korona. Ukoliko Levandovski bude proglašen za najboljeg igrača u 2020. godini, biće prvi svetski fudbaler koji je osvojio Fifinu nagradu nastupajući za neki klub iz Nemačke!

Informer

Za mnoge oni su najbolji, ali ove godine se većina slaže - Levandovski je pokazao mnogo više!

Pitanje da li bi Bajer bio toliko dominantan u Nemačkoj i Evropi da nemaju ovakvog napadača, a koliko je važan za nemačkog velikana, pokazao je veče uoči dodele nagrade.

Informer

Gol mašina! Robert Levandovski

Gotovo sam je Robert Levandovski srušio Volfsburg i sprečio kiks Bajerna. Upisao je nova dva gola pored svog imena nadmašio broj od čudesnih 250 golova u Bundesligi. Tako je postao je treći fudbaler kojem je to  uspelo. Prethodno su to učinili Gerd Miler i Klaus Fišer.

Dakle, Levandovski je postigao 251 bundesligaški pogodak, a to mu je 18. gol u tekućoj sezoni. 

Mesi, Ronaldo ili Levandovski? Ove godine je verovatno došao red na Poljaka....