Autor: Informer.rs

21.12.2020.

12:49

Foto:

Sport

RUSI BIRALI! Srbin na 27. mestu, Hrvat najbolji

Napadač Rubina, koji je godinu počeo u Orenburgu, dobio je tri boda, pa se sa još šestoricom fudbalera nalazi na deobi 27. mesta.

Despotović igra svoju treću sezonu u Rusiji i u 15 nastupa za Rubin dao je sedam golova.

Informer

Nikola Vlašić najbolji u Rusiji

Reprezentativac Hrvatske Nikola Vlašić najbolji je fudbaler Rusije u 2020. godini. U konkurenciji u koju spadaju svi igrači koji nastupaju u Premijer ligi, ali i Rusi koji igraju u inostranstvu, ofanzivni vezista moskovskog CSKA ubedljivo je osvojio prvo mesto. U glasanju najuglednijih ruskih trenera, sportskih direktora i menadžera, te novinara Sport Ekspresa, koji i organizuje ovaj izbor, Vlašić je osvojio 251 bod,  138 više od drugoplasiranog Alekseja Mirančuka (Lokomotiva/Atalanta). Na trećem mestu našao se Roman Zobnin iz Spartaka sa 106 bodova.

Vlašić je odličnim partijama od dolaska iz Evertona za oko 16.000.000 evra "kupio" Ruse. Trenutno je najbolji asistent lige sa pet dodavanja, dok je na listi strelaca četvrti sa osam golova. Ukupno je u dresu CSKA tokom 2020. godine odigrao 34 utakmice, dao 13 golova i upisao sedam asistencija. Prosečna preciznost dodavanja mu je 81 odsto.