28.12.2020.

13:12

Foto:

Sport

MITRE, BEŽI IZ FULAMA! Srpski golgeter pao u drugi plan, sve manje dobija šansu u Premijer ligi! /VIDEO/FOTO/

Aleksandar Mitrović bi morao da ode iz Fulama i nađe klub gde će davati golove, poručuju poznati srpski stručnjaci i nekadašnji golgeteri Zoran Filipović i Ljubinko Drulović!

Oni veruju da bi Aleksandar Mitrović (26) trebalo da pronađe klub koji igra napadački fudbal i koji se ne bori za opstanak u ligi kao Fulam.

22
MILIONA EVRA
 

VREDI ALEKSANDAR MITROVIĆ PO PROCENI "TRANSFERMARKTA"

Prvi napadač reprezentacije Srbije u poslednjih mesec dana pao je u drugi plan kod trenera Skota Parkera, koji mu šansu uglavnom daje s klupe. Na poslednjih sedam mečeva, Mitrović je bio starter samo protiv Njukasla i tada je izveden iz igre u 77. minutu. Na preostalim duelima ulazio je s klupe, a protiv Lestera 30. novembra i Sautemptona prekjuče dobio je ponižavajućih tri, odnosno sedam minuta da pokaže šta zna. Ukupno ove sezone sakupio je 15 mečeva, a bio je strelac samo tri puta.

Škotska poremetila Mitrović

Nekadašnji golgeter Crvene zvezde Zoran Filipović, koji je s Aleksandrom Mitrovićem sarađivao u reprezentaciji Srbije, kaže za Informer da je jedno od rešenja promena kluba.

- Fulam je ekipa koja igra defanzivan fudbal i Mitrovićevi kvaliteti ne dolaze do izražaja. Sigurno bi bio mnogo opasniji u ekipi koja napada, a ne u timu koji se zatvori i bori za opstanak. Istina, bez Mitra u prvoj postavi su osvojili neke bodove i verovatno je to razlog što počinje s klupe. Ipak, mislim da je promena kluba najbolje rešenje - kaže Filipović.

Informer

Aleksandar Mitrović mora da ode iz Fulama


Slučajno ili ne, Mitrovićevo sklanjanje u drugi plan došlo je nakon neuspeha reprezentacije Srbije i njegovog promašenog penala protiv Škotske. Pre toga, nekadašnji golgeter Partizana bio je standardan i gotovo na svakom meču igrao je svih 90 minuta.

Informer

 

 

MITROVIĆEV UČINAK U FULAMU
Utakmica 115
Golova 52
Asistencija 9

MITROVIĆ OVE SEZONE
Utakmica 15
Golova 3
Asistencija 2

- Moguće da je na njega uticao i promašen penal protiv Škotske, pošto je on sebe krivio za eliminaciju reprezentacije, a ne bi trebalo tako da bude. On je sjajan momak, odličan strelac i sigurno će ovaj teži period uskoro biti iza njega - dodaje Filipović.

Bez Mitrovića u timu Fulam nije efikasan, ali se u poslednje vreme stabilizovao. Ekipa je u poslednja četiri kola sakupila isto toliko bodova i sada je na 18. mestu, sa svega bod manje od sigurne zone. Mitrovićev nekadašnji trener iz mlade reprezentacije Ljubinko Drulović smatra da bi momku rođenom u Smederevu više prijao tim sa pobedničkim ambicijama.

- Pratim njegove igre i vidim da je u poslednje vreme, izuzev meča s Njukaslom, na klupi. Mitroviću bi odgovarala ekipa koja igra ofanzivno, s brzim krilima koji centriraju. Fulam je na granici Premijer lige i Čempionšipa, pokušava defanzivnim fudbalom da opstane u ligi i zato Mitar ima manju minutažu - kaže Drulović.

Informer

Škoti dotukli Aleksandra Mitrović



- Trenutno ga iz taktičkih razloga menja Portugalac Kavaleiro, kojeg takođe odlično poznajem. Međutim, Mitrović je psihički jak i nema sumnje da će se vratiti na visok nivo. On je rođeni lider - zaključuje Drulović.

Prošle sezone pogodio čak 26 puta

Aleksandar Mitrović prošle sezone u dresu Fulama postigao je čak 26 golova na 41 utakmici. Srpski golgeter blistao je u Čempionšipu, a potom i u finalu plej-ofa za ulazak u Premijer ligu. Na tom meču protiv Brentforda takođe je počeo s klupe, doduše zbog povrede, ali onda je ušao u igru u produžetku i asistirao Džou Brajanu za pogodak kojim je Fulam ušao u elitu.