Autor: Informer.rs

28.12.2020.

15:15

Foto:

Sport

CRNA GORA DOBILA NOVOG SELEKTORA! Dejo izabrao Radulovića!

Faruku Hadžibegiću nije ponuđen nastavak saradnje posle plasmana u B diviziju Lige nacija. Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore je doneo odluku da selekciju Crne Gore predvodi Miodrag Radulović, koji je prihvatio poziv predsednika FSCG Dejana Savićevića da preuzme nacionalni tim.

Radulović (53) je bio selektor omladinske reprezentacije Crne Gore od 2007. do 2010. godine, sa kojom je u prvom takmičarskom ciklusu došao do druge faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Vodio je zatim uzbekistanski Pahtakor, bio član stručnog štaba Dinama iz Moskve, da bi povratak u Crnu Goru obeležio osvajanjem titule sa ekipom Budućnosti 2012. godine. Karijeru je kasnije gradio u inostranstvu, na klupama kuvajtskih klubova Kazme i Al Džahre, te kazahstanskog Atiraua.

Informer

Crnogorci dobili selektora

Najveće uspehe ostvario je kao selektor. Miodrag Radulović je predvodio selekciju Libana sa kojom se plasirao na šampionat Azije, prvi put u istoriji Libana. Radulović je kratko bio selektor Mijanmara, a poslednji klub koji je vodio bio je iranski Zob Ahan, koji je napustio u martu.

Miodrag Radulović je šesti selektor Crne Gore. Pre Faruka Hadžibegića, selekciju su vodili Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko Brnović i Ljubiša Tumbaković. 

Crnu Goru čekaju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Crna Gora je u grupi sa Holandijom, Turskom, Norveškom, Letonijom i Gibraltarom. Prvi meč u kvalifikacijama za Mundijal je na programu 24. marta protiv Letonije u gostima, a zatim slede dva meča u Podgorici, protiv Gibraltara 27. i Norveške 30. marta.