Autor: Informer.rs

01.01.2021.

19:30

Foto:

Sport

BUM! Sinkernagel zadužio dres sa brojem SEDAM! /FOTO/VIDEO/

Filip Sinkernagel iza sebe ima fantastičnu sezonu u Bodo/Glimtu, bio je velika želja mnogih klubova, između ostalog i Crvene zvezde, ali je na kraju potpisao ugovor sa Votfordom na pet i po godina. 

Danac je tokom prethodne godine u kojoj je Bodo/Glimt postao prvak Norveške na 28 prvenstvenih utakmica postigao 19 i spakovao 24, što nije ostalo neprimećeno širom Evrope! Votford je bio najkonkretniji i uspeo da privoli 26-godišnjeg fudbalera na "Vikeridž Roud"!

- Fizički sam potpuno spreman uprkos neverovatnoj sezoni koja je iza mene. Prvi put je jedan klub iz severne Norveške osvojio titulu i oborili smo mnoge rekorde. Uništili smo konkurenciju i vrlo sam srećan što ću sarađivati sa novim trenerom. Njegov agresivni stil i napadački fudbal mi savršeno odgovaraju. Želim da doprinesem golovima i asistencijama i da pomognem klubu da se domogne Premijer lige - istakao je Sinkernagel za klupski sajt. 

On je u Votfordu zadužio broj sedam. 

- Votford je najveći klub u Čempionšipu i poseduje najveće šanse da se vrati u Premijer ligu – samim tim nije bilo previse mozganja kod mene oko toga da li ću prihvatiti ponudu. Oduvek sam maštao da igram u nekoj od Liga petice i za mene, Votford pripada Premijer ligi - poručio je Danac.