05.01.2021.

08:42

Foto:

Sport

UNAKAZIO SE VATROMETOM, UMALO OSTAO BEZ OKA! Doktor ima vesti o reprezentativcu Norveške!

Omar je iz dana u dan sve bolje i levo oko, sa kojim je bilo najviše problema, dobro se oporavlja, dok je desno u odličnom stanju, kaže doktor Vedat Kaja! Defanzivac Galatasaraja Omar Elabdelui (29) povredio se u novogodišnjoj noći koristeći pirotehnička sredstva.

Njemu je tada u ruci eksplodirao vatromet i naneo mu teške povrede pre svega levog oka, a fotografija koja se pojavila na internetu zgrozila je javnost.

Potrebno je vreme

Još je rano pričati o potpunom oporavku, ali ide nabolje i to je bitno
Mustafa Čengiz

Bolje iz dana u dan

Iskusni levi bek odmah je hospitalizovan u bolnici "Liv" u Istanbulu, a o njegovom zdravlju brine Vedat Kaja, jedan od najboljih oftalmologa u Turskoj. On kaže da je Elabdeluijevo stanje iz dana u dan sve bolje.

- Za sada se sve dobro odvija i Omar se oporavlja. Došao je sa povredama i levog i desnog oka. Ima solidnog pomaka kada je reč o levom oku, koje je pretrpelo najveći udar i najteže je povređeno. Desno oko, koje je manje zahvaćeno eksplozijom, sad je u odličnom stanju - ističe doktor Vedat Kaja.

On dodaje da u ovom trenutku ne može da tvrdi kakve će posledice po Elabdeluija ostaviti incident sa pirotehničkim sredstvima.
 

Ben: Omare, molim se za tebe

Poruku podrške Omaru Elabdeluiju poslao je fudbaler Crvene zvezde Muhamed el Fardu Ben. Njih dvojica su tri godine bili saigrači u Olimpijakosu.
- Ne mogu da verujem šta se desilo Omaru! Sve moje misli i molitve su sa tobom i želim ti da se što brže oporaviš - napisao je Ben na Instagramu.
Elabdeluijevi saigrači u Olimpijakosu bili su i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Marko Marin, kao i vezista Partizana Saša Zdjelar.

- Njegovo stanje je danas bolje nego juče i to je ono što nas ohrabruje. On u ovom trenutku može da vidi, ali ništa više od toga ne mogu da kažem. Rano je za bilo kakve prognoze - poručuje lekar.

Povodom zdravstvenog stanja Omara Elabdeluija oglasio se i predsednik Galatasaraja Mustafa Čengiz.

- Omar se dobro oseća i znatno je boljeg zdravlja nego pre nekoliko dana. Još je rano pričati o potpunom oporavku, ali ide nabolje i to je bitno. To nam uliva nadu. Mislim da ćemo morati da sačekamo nedelju ili dve da bismo mogli nešto preciznije da kažemo - kaže prvi čovek tima sa stadiona "Turk Telekom".

Podrška saigrača

Fudbaleri Galatasaraja su se prethodnog vikenda sastali sa ekipom Antalije u 16. kolu turskog šampionata. Utakmica je završena remijem bez golova, a igrači domaćeg tima su pred početak susreta na teren izašli u majicama na kojima je pisala poruka podrške povređenom saigraču. Posle utakmice su kapiten Arda Turan i trener Fatih Terim posetili Elabdeluija.

- Omar je veoma važan za našu ekipu i mi ćemo kao klub uraditi sve što možemo da bismo mu pomogli. Nadam se da će se sve dobro završiti po Elabdeluija i u ovom trenutku je najbitnije da se on u potpunosti oporavi - rekao je Terim.