Autor: Informer.rs

13.01.2021.

15:52

Foto:

Sport

IMAMO PROBLEM, NEŠTO NAM FALI! Reprezentativac bez dlake na jeziku o orlovima!

"Orlovi" su u novembru imali šansu, ali su se obrukali protiv Škota i ponovo ostalio bez plasmana na  šampionat Starog kontineta. Ostrvljani su nas pobedili na penale i ostavili u šoku i do dana današnjeg.

O mentalnoj blokadi govorio je Nemanja Maksimović u Jutru na TV Prva.

- Teška tema za ljude izvan i u fudalu. imali smo sjajnu šansu protiv Škotske da posle 20 godina odemo na EURO, nismo iskoristili i ostaje žal kod svih nas. Kao da nam nešto nedostaje, ne znamo ni sami šta. Trudimo se da budemo tim i da stvorimo pobednički mentalitet, ali i vratimo publiku, jer smo izgubili poverenje javnosti - rekao je Maksimović, prenosi B92.net.

Informer

Španci zbog snega zaboravili na koronu

Nemanja Maksimović igra za Hetafe, a sve Madriđane iznenadio je sneg.

- Skoro je zaboravljena pandemija, svi pričaju o snegu. Jednom u 50 godina padne u Madridu. Svi se igraju, uživaju u tim čarolijama i stopirano je funkcionisanje, posebno vikendom, svi su napolju sa decom. Čak i skijama po ulici idu... Španci nisu spremni za ovo i nemaju veliki broj mašina, čiste se samo glavne ulice.

Da pitanje da li je možda do selektora, Maksimović je rekao:

- Seletkor je jako bitan, ali problem je u nama samima. Moramo sami da shvatimo da i u svaku utakmicu maksimalno ozbiljno. Imamo problem da kada nas svi otpišu igramo najbolje, a kada se očekuje pobeda uvek kiksnemo. To se desilo u Norveškoj i protiv Škotske. Mi prvi sami moramo da napravimo atmsoferu i svaki meč igramo maksimalno.

"Orlovi" i dalje nemaju selektora, a kvalifikacije za Mundijal su pred vratima – u martu kreću.

- Nemam informaciju ko bi mogao da bude novi selektor. Veliki broj imena se pominje, ima dva i po meseca do okupljanja pred tri možda i najvažnije utakmice u ciklusu. Ljudi iz Saveza imaju vremena da donesu pravu odluku.

Bivši polaznik škole Crvene zvezde "preporodio" se u Hetafeu.

- Iskreno, imao sam težak period pre dolaska u Hetafe, dve i po godne, a sada sam standardan i zadovoljan sam. Dobre rezultate smo imali u tom periodu, ali ove ne, pa se svi nadamo da ćemo se popraviti. Ne razmišljam o koraku napred, srećan sam u Madridu i klubu. Ako se dogodi transfer super, ako ne – takođe sam zadovoljan - zaključio je Maksimović.