Autor: Informer.rs

13.01.2021.

13:15

Foto:

Sport

UNIŠTIO JE SRBIJU, KRSTAJIĆ GA JE POSLAO U HAG, a omraženi sudija je pošteno nagrađen! /VIDEO/

Dijego Simeone najbolji trener prošle decenije, Lionel Mesi najbolji kreativac, a šokiraćete se kada b udete videlim ko je najbolji sudija decenije. 

Nagradu je dobio Serbima omraženi Feliks Brih! 

Brih nam je zagorčao život na Svetskom prvenstvu u Rusiji na meču sa Švajcarskom. Kao da je bilo juče. Oštetio je Srbiju za čist penal nad Aleksandrom Mitrovićem i nizom drugih odluka izuzetno uticao na ishod meča.


To naravno nije bio jedini ispad Feliksa Briha u karijeri. U Nemačkoj je jednom prilikom dosudio gol pri situaciji u kojoj je lopta otišla daleko od mreže. Podsećanja radi, tadašnji selektor Mladen Krstajić je bio besan.

- Ništa mi nije rekao tokom drugog poluvremena nemački sudija. Bio je diplomata. Da danas mogu nešto da uradim poslao bih ga u Hag. Da mu tamo sude kao što su oni nama. Trojica igrača su dobili kartone u prvom poluvremenu, svi oni koji bi trebalo da prave agresiju. Nije to slučajno - rekao je Mladen Krstajić.

Informer

Feliks Brih i Aleksandar Mitrović

Ali, svejedno je dobio nagradu, imao je 141 bod, jedan više od drugoplasiranog Čunejta Čakira. Slede Bjorn Kujpers, Nikola Ricoli, Nikola Pitana i Hauard Veb, a prvih deset kompletiraju Damir Skomina, Martin Etkinson, VIktor Kasai i Španac Lahoz. 

Na listi među 20 najboljih je i srpski sudija Milorad Mažić, koji je imao ukupno 35 bodova i nalazi se na 16. mestu.