Autor: Informer.rs

14.01.2021.

16:52

Foto:

Sport

LACIO NAPRAVIO NEVEROVATNU GREŠKU! Neverica! Ovo se nije desilo u ISTORIJI fudbalskih transfera!

Lacio je 11.000.000 evra umesto na račun Brage uplatio Sportingu iz Lisabona za transfer Pedra Neta! Da, da, dobro ste pročitali!

Nije sporno da su krive računovođe italijanskog kluba koje su pomešale Sporting Bragu i Sporting Lisabon! Neverovatno je kako niko u Laciju nije primetio da je novac otišao na pogrešan račun. Prva rata je legla na račun Sportinga iz Lisabona 2018. godine, a druga 2019. godine. Braga je počela da se buni da novca nema, pa je pokrenuta dublja istraga gde je zapravo zaršio!

Podsetimo, Neto je u Lacio stigao na pozajmicu sa obavezom da bude otkupljen. Neverovatno je da je Sporting iz Lisabona bio toliko nepošten i ćutao, nadajući se da će milioni ostati u njihovoj kasi. Ipak, novac su morali da isplate na račun Brage nakon što je kiks otkriven.

- Nažalost, to je bila greška našeg finansijskog sektora. Do svega je došlo zbog toga što su pomešali imena klubova – izjavio je generalni sekretar Lacija, Armando Kalveri za Gardijan.

Još uvek nije zabeležen ovakav slučaj, pa će verovatno ovo naučiti pameti klub iz Rima, a i povati na oprez ostale računovođe da ne naprave sličan propust.