Autor: Informer.rs

16.01.2021.

23:33

Foto:

Sport

KUMAN U PROBLEMU! Oslabljen u FINALU!

Najbolji strelac u istoriji Barselone ima "određenih problema sa fizičkom pripremom", zbog čega je propustio utakmicu polufinala Super kupa protiv Real Sosijedada, u sredu uveče. Barselona je taj duel dobila posle jedanaesteraca.

Mesi samostalno trenira i neizvesno je da li će igrati u nedelju od 21 sat u Sevilji protiv Atletik Bilbaa.

- Mesi će doneti odluku, on poznaje svoje telo. Nadamo se da će moći da igra. Sa Leom je ekipa jača zahvaljujući njegovoj sposobnosti da stvara šanse i njegovoj efikasnosti kao strelca, što su stvari koje nam ponekad nedostaju. Ali, on mora da bude 100 odsto spreman, ovo nije poslednja utakmica u sezoni - rekao je Kuman.

Informer

Fudbaler Barselone Serhio Buskec ocenio je da je ekipa na dobrom putu.

- U seriji smo dobrih rezultata, osećamo se bolje kao grupa. Osvajanje titule bi bio važan korak i uveren sam da će ova ekipa nastaviti da raste - naveo je on.

Bilbao se plasirao u finale pošto je u četvrtak pobedio Real Madrid sa 2:1. To će biti treća utakmica trenera Bilbaa Marselinja Garsije Torala. On je debitovao na klupi upravo protiv Barselone, u prvenstvu prošle nedelje, kada je njegova ekipa izgubila sa 2:3.

- Moramo da uđemo u utakmicu uz saznanje da će Mesi igrati, da će igrati najbolje, a naš zadatak je da ga zaustavimo. Moji igrači su motivisani i spremni da osvoje svet. Pobediti Real i Barselonu na putu do trofeja bio bi maksimum - naveo je Marselinjo.

Informer

Zbog pandemije korona virusa Super kup Španije se umesto u Saudijskoj Arabiji igra u Sevilji, po formatu "fajnal fora". Na turniru učestvuju prve dve ekipe iz prvenstva i finalisti Kupa kralja iz prošle sezone.