Autor: Informer.rs

28.01.2021.

13:19

Foto:

Sport

REVOLUCIJA U SRPSKOM FUDBALU! Matijašević iznenadio! Večiti rivali nikad srećniji!

U Novoj godini i nova pravila u srpskom fudbalu! Nije običaj da se zakoni menjaju u toku sezone, ali ovih dana mogli bi biti svedoci revolucionarne odluke FSS!

Direktor FSS Vladimir Matijašević je otkrio da igrači sa pasošem Evropske unije uskoro neće imati status stranca u domaćoj ligi!

Ova odluka će značajno olakšati posao, pre svega večitim rivalima!

Informer

Matijašević najavio revoluciju u srpskom fudbalu!

Crvena zvezda na spisku ima sedmoricu stranaca, uključujući i Ričarda Odadu koji je u procesu dobijanja srpskih papira! Međutim, Matijaševićeva najava o promeni statusa stranca nedvosmisleno ukazuje da takav epitet više neće imati Dijego Falćineli i novajlija Filipo Falko. Takođe, i El Fardu Ben ima francuske papire!

U Partizanu mesto stranca neće zauzimati francuski napadač Bajbek! Ostali klubovi nemaju problem sa velikim brojem stranaca. Mnogi ovo tumače kao uslugu večitim rivalima.

- Moje mišljenje je da su četvorica igrača sa inostranim pasošem sasvim dovoljna kada je reč o klubovima Superlige. Crvena zvezda je sa tim brojem pravila značajne rezultate u Evropi. Međutim, mi smo potpisali ugovor o pridruživanju evropskoj uniji. Što znači da ćemo morati da promenimo pravilo. Igrači sa tog podneblja neće biti stranci - rekao je za Arenu Vladimir Matijašević.

Na konkretno pitanje voditelja od kada će biti na snazi novo pravilo, sportski direktor FSS-a, je kratko odgovorio:

- Vrlo brzo...