Autor: Informer.rs

31.01.2021.

13:50

Foto:

Sport

DOTAKNEŠ GA, IZGUBIŠ GA! Fudbalska kletva ili nešto više? Fatalna greška koja se prečesto ponavlja! /FOTO/VIDEO/

Sećate li se Istanbula i 2005. godine? Legendarnog finala Lige šampiona između Liverpula i Milana. "Rosoneri" su došli kao ogromni favoriti, vodili sa 3:0, ali na kraju posle penala izgubili! Ni danas posle skoro 16 godina nije jasno kako je Milan to prosuo, da li je u pitanju neka magija Liverpula koja se javila i mnogo puta kasnije ili je reč o prokletstvu?

Jedan od "krivaca" za poraz crno-crvenih u Istanbulu bio je Đenaro Gatuzo, ili su ga makar navijači krivili. Koliko je aktuelni trener Napolija bio samouveren u pobedu svog tima govori činjenica da je u poluvremenu utakmice pri vraćanju na teren pipnuo "ušati pehar", aludirajući da je već njegov! Krajnji ishod je opštepoznat! 

Informer

Dimitri Paje napravio je sličnu grešku u finalu Lige Evrope! Marselj je na stadinu večitog rivala Liona igrao protiv Atletiko Madrida, a kapiten tima sa "Velodroma" je dodatako trofej. U 32. minutu susreta Paje se povredio i morao je da napusti teren, "jorgadžije" su slavile sa 3:0 i trofej je ipak završio kod njih. 

U subotu se dogodila slična situacija! Palmeiras i Santos su ukrstili koplja na "Marakani" u Rio de Žaneiru u okviru finala Kopa Libertadoresa! Najvažniji fudbalski dan u Južnoj Americi pretvorio se u košmar sa navijače Santosa. Palmeiras je pobedio golom u sudijskoj nadoknadi, tačnije u 99. minutu. Breno je iskoristio sjajan centaršut Ronija i postigao gol vredan titule. Ipak, tokom prepodneva pojavila se fotografija koja budi sećanja iz Istanbula.

Fudbaler Santosa Marinjo dodakao je pehar namenjen pobedniku pre početka utakmice i kazna je stigla, a jedan od komentara najbolje opisuje kako se završe ovakvi gestovi igrača: "Dodirneš ga, izgubiš ga!"

Slična situacija desila se tokom 2020. godine u košarci. Glavni akter bio je Svetislav Pešuć koji je prilikom manifestacije pred finale španske ACB lige "pecnuo" golegu Ivanovića. Legenarni trener pipnuo je pehar i dobacio rivalu "Pipni pehar malo, jer kasnije... ne znaš"

Baskonija je slavila na kraju i postala prvak Španije prvi put posle deset godna!