Autor: Informer.rs

04.02.2021.

16:16

Foto:

Sport

HRVATI ŽELELI VAR, SAD KUKAJU ZBOG NJEGA! Ludnica u komšiluku! Saopštenja, žalbe, suspenzije...

Iz kola u kolo igrači, klubovi i funkcioneri u Hrvatskoj žale se na određene propuste arbitara i VAR sistema, za koji kažu da se ne upotrebaljava onako kako bi trebalo.

Pobesneo je Slaven Belupo, pa Gorica prošlog vikenda nakon poraza od Dinama, pa Zoran Mamić nakon derbija sa Hajdukom, a onda još jače Damir Mišković (čelnik Rijeke, prim. aut).

Ni novo kolo HNL-a nije prošlo bez VAR skandala, bez sudijskih repova koje je upravo uvođenje VAR-a trebalo ukloniti. A, zapravo, donelo je još veće - piše portal 24.sata.

Na takozvano "hlađenje" zbog grešaka su već poslate sudije Mario Zebec, Igor Pajač i Marko Matoc, a kako stvari stoje, lista će se još proširiti i ko zna kako bi danas izgledala tabela HNL-a da je VAR korišćen kako treba i zbog čega postoji, kaže se u tekstu ovog hrvatskog portala.
Poslednja sporna odluka desila se na haotičnom meču Rijeka - Šibenik, posle koje je ponovo dovedeno u pitanje upotrebe VAR sistema.

Meč je završen nerešeno golom u 100. minuti utakmice. Nema koji ugao nisu pregledali arbitri pa dosudili kazneni udarac domaćinima kojima su prethodno poništili još dva penala, pa i dva gola!

- Nemam šta reći glavnom sudiji, on je svoje na terenu odradio dobro. Međutim, VAR sudija Gabrilo bio je sramotan, upropastio je svojim nerazumnim odlukama jednu dobru utakmicu. Kako je moguće da on sam odluči da ne prizna pogodak Jatekea zato što je Kulenović u pasivnom ofsajdu? Neverojatna odluka, koja nije slučajna nego direktno - namerna. Tu ne pričamo o greški, to je zloupotreba ovlašćenja VAR sudije. Nakon takvog gafa ne zaslužuje više nikad biti sudija, kao ni VAR sudija - govorio je prvi čovek Rijeke.


Kako će biti u Srbiji kada se uvede VAR, ostaje da se vidi...