Autor: Informer.rs

05.03.2021.

20:56

Foto:

Sport

ŠOK, UDARAC ZA SRBIJU! Uroš Đurđević izabrao da igra za Crnu Goru?

Ovu vest prenela je "Pobjeda" koja navodi da će nekadašnji igrač Partizana biti na spisku novog selektora Miodraga Radulovića za mečeve u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Za Đurđevića se prethodnih dana pominjalo da će se u petak naći na spisku Dragana Stojkovića Piksija. Ali, izostao je poziv za okupljanje orlova pred mečeve u martu. Svojevremeno je bio na spisku Slavoljuba Muslina za meč sa Gruzijom, ali nije ulazio u igru.

Informer

 

A upravo to daje za pravo Crnoj Gori da ga "registruje" i "osposobi" za duele sa Letonijom, Gibraltarom i Norveškom.

Vijesti navode da im je nezvanično potvrđeno da će Đurđević zaigrati za Crnu Goru.

- Dogovor sa Đurđevićem postignut je još pre mesec i po, zbog čega se on nije našao na spisku reprezentacije Srbije koji je novi selektor Dragan Stojković obavio danas. Đurđević je već završio potrebnu papirologiju oko promene državljanstva. Očekuje se da on i ranije dođe u Crnu Goru iz Španije, upravo da bi preuzeo dokumenta. Proceduru oko dobijanja pasoša, osim potreba nacionalnog tima, olakšalo je i to što je Đurđevićev otac rođen u Podgorici - navodi pomenuti portal. 

Đurđević je postigao 17 golova u 27 nastupa za Sporting, sa kojim je peti na tabeli i u aktivnoj borbi za plasman u Primeru.

Ako zaista zaigra za Crnu Goru, Đurđević će se pridružiti igračima iz Srbije koji su zaigrali za Crnu Goru. Pre njega, to su bili Adam Marušić, Nikola Drinčić, Vladimir Volkov, Mirko Ivanić, Filip Stojković...