Autor: Informer.rs

09.03.2021.

10:09

Foto:

Sport

RADIKALNE PROMENE! Liga šampiona ide u istoriju, fudbal više neće biti isti!

Novo takmičenje bilo bi, kako se najavljuje, po "švajcarskom modelu". Umesto dosadašnja 32 učestvovaće 36 ekipa koje bi i grupnoj  fazi takmičenja odigrale deset utakmica umesto dosadašnjih šest.

Prema novom planu igrala bi se jedna liga sa 36 klubova. Klubovi bi uoči takmičenja bili podeljeni u četiri grupe. Svaki klub igrao bi 10 utakmica s 10 različitih klubova, a suparnike bi dobijao iz različitih grupa.

Informer

 

Klubovi bi pet utakmica igrali na svom terenu, a pet u gostima. Prvih osam klubova bi nakon deset kola izborilo plasman u osminu finala. Klubovi plasirani od 9. do 24. mesta igrali bi plej-of za osminu finala, a posleednjih 12 klubova bi završilo takmičenje.

Iako je bilo kritika Anjeli veruje da je posao skoro zaključen.

- Svi su prepoznali prave vrednosti novog načina takmičenja - rekao je Anjeli nakon psoeldnjeg sastanka Evropske asocijacije klubova.

Informer

 

Doduše, još nije poznato po kojem sistemu će nove ekipe izboriti mesto u Ligi šampiona, o tome se i dalje polemiše, a odluka će najverovatnije biti doneta na ovogodišnjem sastanku Izvršnog odbora UEFA koji će se održati 20. aprila.

Informer