Autor: Informer.rs

09.03.2021.

21:35

Foto:

Sport

SKANDAL NAD SKANDALIMA! Reprezentacija tzv. Kosova SE POVLAČI SA MEČA protiv Španaca! SVE zbog JEDNE REČI! PRETE IZ PRIŠTINE!

Reprezentacija tzv. Kosova će imati probleme u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru pošto tri od četiri rivala iz grupe su zemlje koje nisu priznale nezavisnost od Srbije. Lažnu državu ne priznaju uz Španiju ni Grčka i Gruzija.

Fudbalski savez Španije dogovorio je sa tamošnjim vlastima da reprezentaciju tzv. Kosova u predstojećoj utakmici dočeka kao predstavnika teritorije, a ne države. Zbog toga su u Prištini ljuti.

Fudbalski savez tzv. Kosova je izdao saopštenje u kojem navodi da se obratio FS Španije i tražio da povuče termin "ekipa sa teritorije Kosova", kako će zvati u ovom duelu južnu srpsku pokrajinu.

Španci su to uradili prilikom objavljivanja spiska reprezentativaca za utakmicu sa tzv. Kosovom i napisali "za meč protiv teritorije Kosova":

- Pravila FIFA i UEFA su kristalo jasna. Bez obzira šta želite vi da poručite, pravila se ne mogu menjati, napisali su iz FS tzv. Kosova.

Savez iz Prištine je zatražio da u Španiji gostuje uz sve simbole, himnu i naziv, i to postavio kao uslov za odigravanje utakmice!

- Ako hoće da opravdaju sebe pred medijima u svojoj državi, to nije problem, ali  nećemo praviti nikakve kompromise. Igraćemo samo po jasno dogovorenim uslovima i pravilima UEFA, sa nacionalnim obeležjima i zastavom, inače neće biti utakmice! - prete iz lažne države.

Ministarstvo inostranih poslova Španije, podsetimo, dalo je dozvolu da se meč odigra na španskoj teritoriji, nakon konsultacija sa UEFA i FIFA, ali rival neće imati status kao ostale reprezentacije.

Zastava neće moći da bude istaknuta pored španske, a himna neće biti intonirana kao "državna, već kao terotirje Kosova i Metohije. 

Španci nisu tražili izuzetak igranja protiv tzv. Kosova! Ostaje da se vidi šta će se dalje dešavati!

Precizna uputstva dobili su i državni emiteri TBE i RHE, stanice što imaju pravo prenose utakmice. Njihovi komentatori trebalo bi da prilkom pominjanja imena "Kosovo" naznače da se radi o ekipi sa prostora KiM, kao teritorije Srbije.