Autor: Informer.rs

11.03.2021.

13:12

Foto:

Sport

BRUKA! ŠIPTARI UCENILI ŠPANIJU, pretili s UEFA, FIFA, oglasio se i MOK! Lažna država isterala svoje!

Kako prenosi "El Konfidesijal", lažna država ipak je isterala svoje. 

Naime, Fudbalski savez Španije poručio je pre dva dana da će tretirati narednog rivala iz kvalifikacione grupe kao selekciju "teritorije Kosovo". Da im neće priznati  status države, već će se govoriti o selekciji "teritorije Kosova", pošto Španija Kosovo i Metohiju Španija smatra delom Srbije.

Zastava ne bi bila istaknuta pored španske, kao što se radi sa zastavama suverenih država, a himna bi bila najavljena kao "muzika sa teritorije Kosova". 

Međutim, nastao je haos, usledile su pretnje iz lažne države, "El Konfidesijal", prenosi, pozivajući se na svoje izvore da je Vlada Španije prihvatila ono što su tražili njihovi rivali, pozivajući se na pravila UEFA i FIFA.

Informer

 

Posle burnog protesta iz Prištine i pretnji da će ceo slučaj biti kod FIFA i UEFA, Španija je popustila. Čak je slučaj stigao i do Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), usledile su pretnje izbacivanjem i Španci su morali da se povinuju.

Oglasilo se i ministarstvo spoljnih poslova Španije i poručilo da i pored svega Španija politički ne menja stav o Kosovu ni za milimetar.

Utakmica između Španije i tzv. Kosova u kvalifikacijama za Mundijal igra se 31. marta.