Autor: Informer.rs

11.03.2021.

15:07

Foto:

Sport

ŠPANCI HVALE SRBINA! Dmitrović je jedan od NAJBOLJIH! Evo sa kim ga upoređuju!

Reprezentativac Srbije, Marko Dmitrović,  sjajno brani za Eibar, a kako trenutno stoje stvari, najverovatnije će pd leta nositi dres Sevilje...

Iskusni Havi Varas, nekadašnji golman Sevilje, nije štedeo reči na Dmitrovića. Varas je upisao 150 nastupa u Primeri i kaže da bi dolazak Dmitrovića u španskog velikana bio pun pogodak.

- Znam za njega još od kada je igrao za Alkorkon. U najboljim je godinama i jedan je od najkvalitetnijih čuvara mreže u ligi. Njegov karakter se oseća na terenu. Dugo je već u Eibaru i brani na najvišem nivou, sa spektakularnim, dugim ispucavanjima. Volim da ga uporedim sa Oblakom, nije estetski na nivou Ter Štegena, čija svaka intervecija odiše lepotom. Međutim, Dmitrović ne zaostaje po kvalitetu odbrana, vrlo je efikasan. Odlično se kreće i pokriva veliki prostor- rekao je Varas za "Estadio Deportivo" i dodao:

Informer

Dmitrović i Rajković, srpski čuvari mreže

- Izuzetan je karakter na terenu ali znam da je sjajan momak van njega. On može da da mnogo toga Sevilji. Ako Valčik ne uspe da uspostavi kontinuitet, prva dva golmana biće Bono i Dmitrović. Bono je jedan od golmana sa najvećim procentima odbrana u "ligama petice" i jedan od glavnih faktora za seriju nepobedivosti Sevilje- zaključio je Varas, a mnogi u Španiji dele njegovo mišljenje.