Autor: Informer.rs

13.03.2021.

22:21

Foto:

Sport

VLAHOVIĆ KRENUO STOPAMA STANKOVIĆA I MIHAJLOVIĆA! Srbi su uvek rešetali u Italiji! /VIDEO/

Talentovani napadač postigao je het-trik u prvom poluvremenu na gostovanju Vešticama i tako potvrdio klasu! Vlahović je trenutno šesti strelac Serije A sa 12 golova, a interesovanje za njega raste iz dana u dan. 

Informer

Ipak, ono što još više raduje jesu prethodnici Dušana Vlahovića koji su postizali po najmanje tri gola na jednom meču! Stanković i Mihajlović samo su neki od igrača koji su svojevremeno harali fudbalom na Apeninima. Sada su stigle nove generacije, a čini se da ih predvodi upravo Dušan Vlahović! 

Prvi het-trik nekog srpskog igrača bio je onaj na meču Lacija i Sampdorije kada je Siniša Mihajlović predvodio svoj tim do pobede od 5:2. 

Lacio je slavio 13. decembra 1998. godine, a Mihajlović je sa tri gola predvodio svoj tim do pobede. Zanimljivo, strelac na tom meču bio je i Dejan Stanković koji je postigao četvrti gol za Lacio nakon Mihajlovićeva tri. Boje Sampdorije na tom meču branio je još jedan Srbin Nenad Sakić.

Čekala je Srbija na sledeći het-trik punih 12 godina, do dolaska Miloša Krasića u Juventus. Vihorno krilo je 26. septembra u pobedi Stare dame nad Kaljarijem postigao tri pogotka. 

Krasić je bio strelac u 13, 34 i 70. minutu, a to mu je ujedno bila i najbolja partija u dresu Juventusa. 

Mesec dana kasnije Dejan Stanković je sa tri gola napunio mrežu Parme u pobedi Intera od 5:2. 

Stanković je pred nešto više od 49 hiljada navijača na Đuzepe Meaci predvodio svoj tim do pobede, dok je sa druge stran bio Ernan Krespo. Stanković je postigao dva gola u minutu 18, da bi treći postigao u 75. za konačnih 5:2.

Adem Ljajić takođe je postigao het-trik u Seriji A. Ljajić je tri puta pogodio mrežu Peskare kada je branio boje Fiorentine 19. maja 2013. Konačan rezultat bio je 5:1 za Violu. 

Naredne sezone još jedan Srbin postigao je tri gola na meču, ovoga puta Filip Đorđević koji je u to vreme igrao za Lacio. Tim sa Olimpika slavio je protiv Palerma sa 4:0 na tom meču.