Autor: Informer.rs

16.03.2021.

11:34

Foto:

Sport

KATASTROFA ZA PORTUGAL! Bez golmana dolazi u Beograd! Patrisio imao potres mozga!

Prvi čuvar mreže Rui Patrisio, golman Vulverhemptona, povredio se na meču protiv Liverpula kada ga je nehotice udario kolenom saigrač Konor Koudi.

Ostao je da leži na travi, pomoć mu se ukazivala više od 10 minuta, a na nosilima i uz kiseonik je iznesen sa terena. Patrisio je ostao svestan, trener Nuno Espiritu Santu je istakao da se seća sve što se desilo, ali je jasno da ga čeka mirovanje.

Informer

Rui Patrisio mora da miruje

Potres mozga nije naivna povreda, pa je malo verovatno da Rui Patrisio bude na spisku Portugala za meč sa Srbijom koji je zakazan za 27. mart na "Marakani".

Potres. Kada se dogodi nešto tako ozbiljno, prirodno je da svi budu zabrinuti. Takve stvari se dešavaju u fudbalu. On je ok, u dobrim je rukama - naveo je trener Espirito Santo.

Takođe, imaju Portigalci još briga. Zbog koronavirusa doneta je odluka da klubovi Premijer lige mogu da zabrane reprezentativcima Portugala da igraju za državni tim u ovom "prozoru", a po svemu sudeći iskoristiće to pravo.

To znači da bi Portugal u Beograd mogao da dođe i bez još nekoliko igrača: Nelsona Semeda, Rubena Dijaša, Žoaa Kansela, Žoaa Mutinja, Bernanda Silve, Bruna Fernandeša, Rubena Neveša, Pedra Neta, Dijoga Žote...

Reprezentacija Srbije 24. marta u Beogradu počinje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo protiv Republike Irske. Tri dana kasnije, 27. marta dočekujemo Portugaliju, a 30. marta se završava prvi ciklus kvalifikacionih utakmica gostovanjem u Azerbejdžanu.

Bonus video