Autor: Informer.rs

18.03.2021.

20:16

Foto:

Sport

NAGRADA ZA DOBRE IGRE! Dešan vratio "LOŠEG MOMKA" u reprezentaciju!

Dembele je sa Francuskom 2018. godine osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, a poslednji meč za reprezentaciju odigrao je u novembru te godine.

- Uvek je bio zanimljiv igrač, a takođe ima kapacitet da igra na nekoliko pozicija u napadu - rekao je selektor Francuske Didije Dešan.

Dembele se u prethodnom periodu borio sa povredama i lošom formom (pre svega lošim ponašanjem van terena zbog kog mu je oporavak od povrede trajao mnogo duže nego inače), ali je u ovoj sezoni postigao osam golova za Barselonu. Francuz je napredovao iz meseca u mesec zajedno sa katalonskim gigantom, da bi nakon pobede nad Elčeom stigli na drugu poziciju na tabeli.

Informer

- Pronašao je nivo koji je imao pre - dodao je Dešan.

Do sada Dembele je za Francusku odigrao 21 utakmicu, na kojima je postigao dva gola. Vezni igrač Atletiko Madrida Toma Lemar i golman Fulama Alfonso Areola takođe su se vratili u nacionalni tim nakon duže pauze.

Lemar, koji igra dobro za prvoplasirani tim u španskoj ligi, odigrao je svoju poslednju utakmicu za reprezentaciju u novembru 2019. godine, a Areola je poslednji meč igrao u junu iste godine. 

Francuska svoj prvi meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koje će se održati 2022. godine u Kataru, igra protiv Ukrajine na svom terenu 24. marta.