Autor: Informer.rs

24.03.2021.

07:10

Foto:

Sport

SRBIJA JE FAVORIT NA PAPIRU! "Orlovi" tri puta skuplji od Iraca, ali "džak para nikada nije dao gol"

Na tom meču će na klupi "orlova" debitovati Dragan Stojković Piksi koji je za mečeve sa Irskom, Portugalom i Azerbejdžanom pozvao 30 igrača.

Sa druge strane, selektor Republike Irske Stiven Keni je odlučio da na spisak stavi 29 imena.

Kada se uporede vrednosti srpskih i irskih reprezentativaca na specijalizovanom sajtu "Transfermarkt", jasno je da će "orlovi" biti veliki favoriti u prvom kolu kvalifikacija.

Prema tim podacima, kompletan sastav Srbije vredi 336,55 miliona evra, dok se sa druge strane Irci procenjuju na nešto manje od 103 miliona evropskih novčanica.

Ubedljivo najskuplji reprezentativac Srbije je Sergej Milinković-Savić. Vezista Lacija se procenjuje na neverovatnih 70 miliona evra.

Informer

Sergej Milinković-Savić

Daleko iza njega po ceni je Filip Kostić koji vredi 32 miliona, a njega sledi Nikola Milenković uz čije ime stoji cena od 28.000.000 evra.

Potom, po 20 miliona vrede Luka Jović i Dušan Tadić, na 18 se procenjuju Aleksandar Mitrović i Nemanja Maksimović, a vrednost Dušana Vlahovića je 16.000.000 evra.

Osmocifrenu vrednost imaju još Marko Grujić (14.000.000), kao i trio koji se procenjuje na deset miliona - Filip Đuričić, Marko Dmitrović i Uroš Račić.

Sa druge strane, najskuplji Irac je desni bek Totenhema Met Doerti koji vredi 18.000.000 evra i nijedan više nema osmocifreni broj pored svog imena.

Informer

Met Doerti

Za njim idu Džef Hendrik sa cenom od devet miliona, dok po sedam vrede Šejmus Kolman, Šejn Dafi i Aron Konoli.

Ipak, bez obzira što su "orlovi" više od tri puta skuplji od Iraca, u podsvesti mora da im bude rečenica legendarnog Johana Krojfa koji je rekao "Nikada nisam video da vreća novca postiže gol".

Utakmica između Srbije i Republike Irske igra se na stadionu "Rajko Mitić".