22.03.2021.

07:12

Foto:

Sport

SA PIKSIJEM ĆEMO NAPRAVITI VELIKE STVARI! Stefan Mitrović: Fokus na svaki meč, idemo korak po korak!

Kapiten Strazbura Stefan Mitrović "kupio" je navijače reprezentacije Srbije kada je "obustavio" operaciju velike provokacije na susretu Srbije i Albanije i skinuo zastavu sa mapom tzv. velike Albanije koja je uz pomoć drona nadletala stadion Partizana 2014. godine!

Mnogo je prošlo od tog događaja, Mitrović se ustalio u reprezentaciji Srbije i zaslužio poziv i  novoizabranog selektora Dragana Stojkovića! 

Informer

 

Za Informer.rs stameni štoper izneo je očekivanja pred predstojeće izazove i nije krio zadovoljstvo što će upravo Piksi biti na klupi "orlova".

- Svi smo dugo iščekivali rasplet oko novog selektora. Prezadovoljni smo što će nas predvoditi čovek koji ima poštovanje od svih sportista i sportskih radnika, ali i nacije! Oseća se velika podrška! Nova energija će sigurno zavladati! Smatram da je Srbiji trebao Piksi! On je pravi patriota i definitivno najbolje rešenje! Ne kažem da drugi selektori to nisu bili, ali sam uveren da ćemo zajedno napraviti velike stvari! 

Informer

 

Pouzdani defanzivac tvrdi da Srbija može mnogo u kvalifikacijama.

- Pre svega moramo da verujemo u sebe. Imamo nesporan kvalitet, ali moramo da se fokusiramo na svaki meč posebno! Treba da idemo korak po korak! Neophodno je da se koncentrišemo na sebe i ne sumnjam da će naš kvalitet da izbije u prvi plan.

Luka Milivojević se povukao iz reprezentacije i progovorio o stvarima koje su ga tištile dugo vremena. Ostaje da se vidi koliko će nedostajati nacionalnom timu, a Mitrović nije želeo previše da priča na tu temu.

- Mnogo poštujem i Luku i Nemanju, kao i njihove odluke. Imamo dobar odnos! Ipak, mislim da sada moramo svi zajedno da se fokusiramo na ono što se dešava trenutno, na one koji su sada tu! Nadamo se svi podršci, jer ovo je novi početak! 

Mitrović je stub odbrane francuskog Strazbura i sve do subote je postojao strah da li će on Predrag Rajković i Mihailo Ristić moći da se priključe ekipi! Na kraju je sve ispalo dobro...

- Hvala Bogu da se to rešilo! Velika prašina se digla oko toga! Zaista sam srećan u klubu, osećam se fenomenalno, ukazana mi je čast da budem kapiten! Mislim da bi bio skandal da nisu promenili odluku! Sreća pa se sve dobro završilo i jedva čekamo da krenemo u pohod na mesto koje će nam obezbediti učeće na Mundijalu- zaključio je Stefan Mitrović za Informer.rs.