Autor: Informer.rs

22.03.2021.

14:02

Foto:

Sport

KO ĆE BITI NOVI PREDSEDNIK FSS? Da li je vreme za Vidića? Ovo su potencijalni kandidati! /ANKETA/

Počinje potraga za novim predsednikom Fudbalskog saveza Srbije! Još nije poznato ko će naslediti doskorašnjeg prvog čoveka srpskog fudbala.

Slaviša Kokeza, koji je pod istragom policije, nakon ostavke je poručio da odlazi kako bi reprezentaciji omogućio neophodan mir, te da je ponosan ponosan što će državni tim da predvodi po njegovom mišljenju najveće ime u istoriji našeg fudbala Dragan Stojković.

Vidića za predsednika!

Ko će biti novi predsednik, zasad nije poznato. Već nedeljam su u opticaju mnoga imena, poput fudbalskih legendi Dragana Džajića, Mitra Mrkele, Nemanje Vidića, biznismena Milije Babovića, političara Nebojše Lekovića...

Da li je zaista vreme za Nemanju Vidića, koji je krajem prošle godine žestoko napao tadašnje rukovodstvo FSS na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom. Legendarni defanzivac i bivši kapiten Mančester junajteda optužio je Kokezu i njegove saradnike da rade samo u ličnu korist i da su ljudima sumnjivih biografija omogućili da se obogate na račun srpskog fudbala.

- Ovaj sistem je destruktivan i kratkoročan. Troši fudbalske radnike, pravi fudbalere i trenere za kratku upotrebu, postavlja ljude na funkcije sa sumnjivim namerama. Ceo sistem radi u interesu menadžera i funkcionera, a ne u interesu fudbala. Dozvoljava ljudima, blago rečeno sa sumnjivim biografijama, da zarađuju ogroman novac. Sistem koji smenjuje trenera koji se plasira na Svetsko prvenstvo?! - poručio je tada Nemanja Vidić.

Matić uz Vidića

Odmah je dobio podršku Danka Lazovića i Nemanje Matića, koji je nedavno još jednom ponovio da samo Nemanja Vidić može da spasi fudbal u Srbiji.

Informer

Slaviša Kokeza više nije predsednik FSS

- Mislim da je dolazak Nemanje Vidića ispravno rešenje. Ima fudbalskih ljudi koji bi sigurno pomogli sprskom fudbalu. Mislim da je Vidić pravo rešenje. On je čovek koji ima stav, čovek sa integritetom, on ne bi svoje ime potrošio tek tako. Pretpostavljam da bi se vratio samo kada bi mu se dozvolilo da radi kako on misli, profesionalno, pošteno… Verujem da bi to poštenje mogao da vrat u naš fudbal, a to je ono što nam za početak nedostaje. Dotakli smo dno, plivamo u mulju, sa ove tačke gledišta ne vidim drugi izlaz - izjavio je Matić.

Ipak, sasvim je moguće da će FSS preuzeti neko ko se zasad ne pominje. Ono što je sigurno jeste da će to morati da bude neko po ukusu uprave Crvene zvezde.