Autor: Informer.rs

24.03.2021.

08:10

Foto:

Sport

DA LI JE OVO PIKSIJEVA SRBIJA? Startnih 11 za Irce!

Svi jedva čekaju prvi meč, duel sa Ircima na "Marakani" u sredu (20.45), da bivideli kako igra Piksijeva Srbija.  

Piksi je poručio da ne želi samo pobedu, nego i dobru igru, dominaciju na terenu. Nije želeo konkretno da govori taktičkim rešenjima, formaciji, ali je na poslednjoj konferenciji pred meč otkrio da zna sastav.

Informer

Prva je dilema ko će biti na golu. Predrag Rajković je u dobroj formi, mogao bi da selektorom izbor pre  Marka Dmitrovića. U poslednjoj liniji, tri štopera trebalo bi da čine Nikola Milenković, Stefan Mitrović i Uroš Spajić.

Po desnom boku očekuje se Darko Lazović, nema i stinskog konkurenta, jer je igrao izvanredno za Srbiju u prethodnom periodu. Leva strana? Jaka konkurencija, Filip Kostić i Filip Mladenović igraju fantastično za Ajntraht, odnosno Legiju. Ali, očekovano je da Kostić dobije prednost. 

Kao centralni vezni verovatno ćemo videti Nemanju Gudelja, i Nemanju Maksimovića. Kapiten Dušan Tadić će početi utakmicu protiv Irske, a uz njega bi šansu trebalo da dobije Sergej Milinković Savić, selektor je minulih dana pričao da Tadić i Milinković-Savić mogu zajedno na terenu. Ali, ne bi bilo iznenađenje ni da zaigra Filip Đuričić.

Mesto u napadu trebalo bi da zauzme Dušan Vlahović. Nema tu mnogo filozofije. U izuzetnoj je formi, a selektor ga je nahvalio prethodnih dana.

Informer

 

Najverovatnijih 11 koji počinju meč protiv Irske: Rajković - Milenković, S. Mitrović, Spajić - Lazović, Gudelj, Maksimović, Kostić - Tadić, Milinković-Savić, Vlahović.