Autor: Informer.rs

24.03.2021.

18:44

Foto:

Sport

STOJIĆ HVALIO, PA PORUČIO! PIKSI JE KAO ŠEVČENKO! Irska je osrednja ekipa!

Nije krio Ranko Stojić oduševljenje dolaskom Piskija na klupu Srbije!

- Sjajna stvar je Piksijev dolazak. Mnogo puta sam isticao koliko je njegovo iskustvo rada bitno, Kina i Japan ne smeju da se potcene, radio je sa ozbiljnim igračima i nadmetao sa odličnim trenerima, a iznad svega ima inteligenciju. Već kroz medije je slao poruku javnosti, ujedno i igračima, da je tim najvažniji. Čak je bio i drastičan, da će timski duh da se ističe. Ubeđen sam da ćemo ga videti večeras- rekao je Stojić.

Informer

 

Stojić je podelio sa javnošću jedno zapažanje...

- Primetio sam dok je bio predsednik Crvene zvezde, u momentu kada je otišao Dušan Bajević, Zvezda je osvojila 'duplu krunu' sa Đurovskim, a Piksi je bio ivolviran u vođenje tima zajedno s njim. Tada sam pričao da će mu to prijati, ima harizmu... Pa pogledajte Ševčenka, vrlo je sličan profil i sada postiže odlične rezultate sa Ukrajinom. Sistem koji najavljuje je vrlo fleksibilan, sa trojicom štopera. Pre sedam ili osam godina holandski treneri su govorili da je to perspektiva fudbala. Ubeđen sam u isto. Velika prednost je što imamo Tadića i Milinković-Savića, gde će sa Maksimovićem i Gudeljom da traži kontrolu igre. To je moderan fudbal i očekujem u ovom sistemu posed lopte 60:40.

Informer

 

Stojić je izneo mišljenje o prvom protivniku Srbije u ovim kvalifikacijama...

- Irska je malo bolji tim iz Čempionšipa, odakle i crpe igrače. Osrednja su reprezentacija, ali ne loša- zaključio je nekadašnji prvi čovek Rada i golman reprezentacije Jugoslavije.