26.03.2021.

18:04

Foto:

Sport

Mozzart podržao fudbalere sa Kosova i Metohije! Nova oprema stigla za FK Gracko kao nagrada za plasman u viši rang takmičenja!

Podrška regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću sada je stigla u Fudbalski klub Gracko sa Kosova i Metohije koji se prošle godine uz puno izazovao plasirao u viši rang takmičenja – Zonu Jug. Predsednik kluba Jovan Matović ističe da je donacija opreme veliki gest za opstanak kluba u Starom Grackom.

- Neizmerno nam znači pomoć kompanije Mozzart, do sada smo imali samo jednu garnituru dresova koju smo koristili za sve utakmice. Nekada je to bio problem, kada bi i protivnik takođe imao plave dresove. Hvala Mozzartu što nas je rešio tih briga i poklonio nam dve garniture dresova, kao i kopačke i trenerke – kaže Matović.

On objašanjava da se klub koji postoji više od četrdeset godina nalazi u nezavidnoj situaciji jer ne može da igra na svom terenu nego i kad je domaćin igra u Kuršumliji. O odustajanju, kako kaže, nesmeju da razmišljaju jer izlazak iz mesta omogućava deci i mladima i da se druže sa svojim vršnjacima iz ostalih delova Srbije.

Informer

- Veoma smo zahvalni što nam je FK Košanica omogućila da igramo na njihovom stadionu, ali nam cela ta situacija povećava troškove. Nemamo stalni izvor finansiranja, klub održavamo u životu iz sopstvenih sredstava i uz pomoć dobrih ljudi.

Bez obzira na to, ističe, teren u Starom Grackom je u dobrom stanju i tu treniraju svakodnevno. Fudbalski klub, prema njegovim rečima, predstavlja drugi dom za omladinu iz Starog Grackog i okolnih mesta - Gračanice, Donje i Gornje Gušterice, Dobrotina, Livađa, Plemetine i Stanišora.

Podsetimo, Mozzart od svog osnivanja podržava lokalne klubove kroz donacije i sponzorstva, ali i akciju “Novi dresovi za nove šampione”. Samo u ovoj godini, Mozzart je obradovao oko 20 klubova sa novom opremom.