26.03.2021.

21:30

Foto:

Sport

SRPSKI NAPADAČ PORUČUJE IZ PORTUGALA ZA INFORMER.RS! Oni misle da će nas razvaliti, Orlovi demantujete ih!

Nekadašnji reprezentativac Srbije i napadač Čukaričkog, Rada, Crvene Zvezde, Brage, Majorke, Bosviste, a sada Farensea, Nikola Stojiljković, za Informer.rs izneo je očekivanja pred predstojeći meč Srbije i Portugala i otkrio kako u zemlji prvaka Evrope gledaju na ovaj duel!

- Nije tajna da nas Portugalci mnogo više respektuju nego Azerbejdžan! Opšte je mišljenje da imamo sjajne pojedince, ali mislim da smatraju da su taktički daleko ispred nas! Oni su u poslednjih nekoliko kvalifikacija premoćni, gotovo da ne gube nikada, to im se desilo jednom ili dva puta i imaju potpuno pravo da budu puni samopouzdanja - kaže sjajni ofanzivac.

Informer

Stojiljković dok je nosio dres Brage

Dodaje Stojiljković da je javnost bila oduševljena izdanjem Mitrovića!

- Mnogo se priča o Mitru, svesni su kvaliteta Tadića, ali su odlično upućeni i u ostale pozicije i igrače u našem timu! Dotakli su se i mladih igrača i debitanata, ali sa druge stane ističu da oni na svakoj poziciji imaju bar dva fenomenalna fudbalera - što i jeste istina!

U Portugalu kao kod kuće

Srpski fudbaler ne krije da uživa u zemlji i njihovoj ligi, kao i da se oseća kao kod kuće. Takođe, odlično vlada portugalskim jezikom i veoma je srećan u klubu koji ima sjajne uslove i infrastrukturu, a i velike ambicije za budućnost.

Pošto je i sam napadač, bio je kompetentan da prokomentariše to što se selektor Dragan Stojković opredelio da od starta ukaže šansu Dušanu Vlahoviću. 

- Potpuno razumljiva odluka! I ja bih to uradio da sam bio na mestu selektora, jer je Vlahović napadač koji je u najboljoj formi od svih naših ofanzivaca! Naravno da niko ne zaboravlja koliko vrede ostali, a posebno šta je Mitar učinio do sada, ali je ta odluka prema mom mišljenju bila ispravna! Možda nisam od prvog minuta očekivao Pavlovića i Račića, ali uveren sam da Piksi zna šta radi, a i vreme je da novi igrači dobiju priliku. Selektor je pokazao veliku hrabrost samim tim što je u tako bitnom meču ukazao šansu nekolicini debitanata i mladih igrača, koji nemaju dovoljno iskustva u reprezentativnom dresu! Svaka mu čast na tome!

Informer

Nikola Stojiljković u dresu reprezentacije Srbije

Stojiljković je igrao za mlađe reprezentativne selekcije Srbije, ali je ubeležio i četiri nastupa za A selekciju. Kaže da mu je žao zbog situacije koja vlada u svetu zbog korone i da praktično ni nema osećaj da se igra utakmica od tako velike važnosti!

- Ovde je sve zatvoreno! Kafići, restorani, nema euforije, ne možete sa prijateljima da odgledate meč u pravoj navijačkoj atmoseri i mnogo mi je žao zbog toga! Svakodnevno se "peckam" sa saigračima i oni su "preubeđeni" da će nas Portugal kako oni kažu u šali "razvaliti", ali ja verujem da smo kadri da ostvarimo povoljan rezultat! Navijam svim srcem za naše momke! Oni kažu da nisu imali poslednjih deset godina jaču reprezentaciju i slažem se sa tim! Ipak, verujem da će se ipak voditi bitka između njih i nas oko prve pozcije na tabeli, jer koliko god da su oni favoriti - i mi se pitamo - zaključio je Nikola Stojiljković za Informer.rs.