Autor: Informer.rs

29.03.2021.

12:21

Foto:

Sport

ANESTEZIOLOG UNIŠTIO ŽIVOT FENOMENALNOM DEFANZIVCU! Nekadašnji igrač PSŽ-a u komi 39 GODINA!

Daleke 1982. godine, Žan - Pjer Adams je doživeo povredu kolena i bila mu je potrebna rutinska operacija.

Otišao je u bolnicu u Lionu, ali to nije bio kraj samo njegovoj karijeri, već i životu u svesnom stanju.!

Greškom anesteziologa, stameni defanzivac je upao u komu iz koje se nije probudio skoro 40 godina!

Fudbaler je bio loše inhaliran, pa jedna cev umesto da provetrava njegova pluća, blokirala put kiseoniku  i to je izazvalo srčani zastoj. Bolnica i dan danas nije uputila izvinjenje porodici, a opravdanje je bilo da su imali premalo anesteziologa!

Anesteziolog  je završio na sudu i proglašen je krivim. Kazna za ovaj slučaj je jednomesečna suspenzija s posla, koja je kasnije promenjena u smešnu novčanu kaznu od 750 evra!

 Tokom njegovih nastupa za Francusku reprezentaciju, štoperski tandem Adams - Tresor je dobio nadimak "Garde Noire" (Crna odbrana), a mnogi igrači su kasniji uspeh na Svetskom prvenstvu 1998. pripisali upravo toj odbrani. 

Žan-Pjer Adams sada ima 73 godine i dalje leži u krevetu, o njemu se brine njegova žena Bernadet koja odbija mogućnost eutanazije za njenog voljenog muža. Oni su u braku 52 godine i imaju dva sina.

Medicinska sestra mi govori da on nije više isti. Ja mislim da on ponovo oseća, mislim da prepoznaje moj glas i da zna kada sam pored njega.Ali šta ako ja umrem pre njega? Šta onda, ko će se brinuti o njemu? Ko će ga hraniti, oblačiti?

Neutešna supruga se nada da će medicina jednog dana toliko napredovati da će omogućiti njenom mužu oporovak.