Autor: Informer.rs

11.04.2021.

08:52

Foto:

Sport

ON JE NOVI ŠTOPER SRBIJE! Odbio Albaniju i Francusku, ne zaboravlja korene, a idol mu je Nemanja Vidić! /VIDEO/

Izbrao je Dejan Kuzmanović, mladi 17-godišnji defanzivac Monaka, dres "orlova", iako je mogao da igra za Francusku.

Dejan igra na poziciji štopera i desnog beka, što su pozicije koje su "najtanje" u A timu, pa bi u budućnosti mogao da bude veliko pojačanje za seniorsku selekciju.Klub iz Kneževine je potvrdio da će Kuzmanović biti deo selekcije Srbije koja će 20. i 22. aprila u Zenici odmeriti snage sa vršnjacima iz BiH. 

Majka mu je Albanka pa je tako mogao da igra za Albaniju, a pošto je rođen u Lionu imao je opciju da obuče dres Francuske. Ipak, on ne zaboravlja korene!

Informer

Dejan Kuzmanović

- I baba i deda su mi Srbi, a otac rođen u Francuskoj. Odrastao sam sa roditeljima iz različitih kultura i zemalja. U krvi sam ipak Srbin, iako sam odrastao kao Francuz. Ponosan sam na svoje korene i bila bi mi čast da igram za Srbiju - pričao je on za sajt Monaka. 

Rano je otišao od kuće u akademiju Monaka i to ga je ojačalo. 

- Bio sam dosta stidljiv zatvoren u sebe. Previše. Ali vremenom sam se promenio, sad sam pravi fajter. Možda je uticalo to što sam sa 13 godina otišao od kuće. Morao sam da se osamostalim i sazrim. Tako sam se formirao kao ličnost - smatra Kuzmanović, koje je jedan od najvećih idola Nemanja Vidić. 

- Serhio Ramos, a pre njega Nemanja Vidić. Pre svega zato što je Srbin, kao i ja. To su defanzivci, čvrsti, jaki u duelima, čisti. Tehnički su sjajni, lideri svojih ekipa na terenu i u svlačionici.