16.04.2021.

09:21

Foto:

Sport

TRENER DINAMA PORUČIO! Tužni smo, ALI sledeće godine možemo isto ovako!

Trener zagrebačkog Dinama, Damir Krznar,nije krio razočarenje zbog eliminacije iz evropskog takmičenja od Viljareala. 

- Nismo uspeli u našem pokušaju da prođemo dalje. Tužni smo, ali ćemo već od petka biti apsolutno ponosni na ono što je naša ekipa uradila. Ponosan sam na njih zbog borbe i želje koju su pokazali. Niti jedan od njih se nije štedio- izjavio je Krznar, prenosi Agencija Hina.

Informer

 



Dinamo je posle poraza od 1:0 u Zagrebu, izgubio i revanš meču od Viljareala sa 2:1.

- U prvom poluvremenu nije izdržao naš blok. U pripremi utakmice ideja nam je bila održati 0:0 pa u drugom napasti svim snagama i pokušati doći do gola! Ostaje žal za primljenim drugim golom. Utiska smo da je i zaostatkom od 0:1 nakon poluvremena bilo šansi, ali drugi gol nas je destabilizovalo, demoralisao. Ipak, našli smo snage pa smo u drugom poluvremenu odigrali relativno dobro. Imali smo tada šanse. Nismo podbacili, pobedio nas je bolji protivnik - dodao je on.

Dinamo je izgubio od ekipe koja ove sezone nije poražena u Ligi Evrope. S druge strane, Dinamo je dva puta izgubio od Viljareala i jednom od Totenhema.

Informer

 



- Ponosan sam na put u Evropi ove sezone. Verujemo i nadamo se da iduće sezone možemo pružiti slične igre ili u ovom takmičenju ili u Ligi šampiona. Verujem da možemo i iduće sezone ponoviti nešto slično - istakao je Krznar.

Mediji su ranije nagadjali da bi iz Dinama mogli otići neki važni igrači poput Mislava Oršića ili golmana Dominika Livakovića.

- Teško je o tome govoriti sada, ali verujemo da možemo zadržati ovu ekipu na okupu. Iz godine u godinu napredujemo, korak po korak smo sve bolji. Dinamo sada mora da završi svoj zadatak i da osvoji hrvatsko prvenstvo. Igrači treba da zaborave na evropska prvenstva reprezentacija koja su uskoro pred njima - zaključio je trener Dinama.