Autor: Informer.rs

19.04.2021.

13:49

Foto:

Sport

UBISTVO ZA FUDBAL, SLEDI VESTERNIZACIJA, AMERIKANIZACIJA! Oštra poruka iz Partizana!

Bogati klubovi,12 osnivača, odlučili su da se udruže i naprave zatvoreno takmičenje i tako uništili Ligu šampiona.

Crvena zvezda je poručila da je izričito protiv Superlige Evrope, dok je istog stava i Partizan u čije ime je govorio predsednik Milorad Vučelić.

Sve se više u svetu produbljuje jaz između bogatih i siromašnih i onih manje bogatih. Stvara se potreba da se sve ultra komercijalizuje i da se fudbal kao igra stavi na drugo mesto. U toj koncepciji se sve druge zemlje pokazuju kao kolonijalni privesci koji eventualno mogu da za njih proizvode po jevtinim cenama igrače i ništa više -  rekao je Vučelić za "Novosti".

Prvi čovek Partizana smatra da je ovo "ubistveno za fudbal" i da odudara od "deklarativnih priča o ujedinjavanju Evrope i premošćavanju jaza između severa i juga".

Informer

 

- Ovakva Superliga bi zaista stavila fudbal kao sport na drugu stranu. Možete misliti kako bi izgledala svetska i evropska prvenstva bez najvećih zvezda, Ronalda i Mesija, koliko bi to bilo neprivlačno za sponzore. To bi dodatno unizilo reprezentativni fudbal, zamislite na šta bi ličile reprezentacije Portugalije i Španije. Postavlja se na glavu ceo sistem, potpuno nakaradno.

Predsednik crno-belih dodaje da reakcija UEFA bude pametna i racionalna.

- U toj kombinaciji recimo nema Ajaksa, koji je ozbiljan velikan. Bilo bi i mnogo manje novca u ostalim evropskim takmičenjima, a to je za Partizan i Zvezdu jako bitan detalj za funkcionisanje. Svi zaboravljamo da bi mi imali mnogo veći rejting da nije bilo sankcija, ovim se postavljaju novi gubici. Jedna potpuno neprirodna stvar, jedna vesternizacija i amerikanizacija svega - zaključio je Vučelić.