Autor: Informer.rs

21.04.2021.

00:41 >> 23:58

Foto:

Sport

SUPERLIGA JE MRTVA! ODUSTALI SVI ENGLESKI KLUBOVI! Izvinite, pogrešili smo!

Posle Čelsija, odustao je Mančester siti, a potom su se povukli si  Totenhem, Liverpul, Arsenal i Mančester junajted.

00.40 - Kako prenosi "Atletik" i Milan napušta Evropsku Superligu! 

00.10 - Mančester junajted neće učestvovati u Evropskoj Superligi, poručilim su đavoli.

- Pažljivo smo saslušali reakcije naših navijača, britanske vlade i ostalih ključnih činilaca. Ostajemo predani da radimo sa drugima u fudbalskoj zajedinici kako bi došli do održivog rešenja za dugoročne izazove koji su pred nama -  navodi se u saopštenju Mančester junajteda. 

00.06 - Od novog suludog takmičenja odustao je i Totenhem.

Totenhem je  potvrdio da se i formalno povukao iz grupe koja planira da formira evropsku Superligu. Prvi čovek kluba Danijel Levi oglasio se saopštenjem. 

- Žao nam je zbog nervoze koju je izazvao predlog Evropske Superlige. Mislili smo da je bitno da klubovi učestvuju u izgradnji nove strukuture koja bi na bolji način omogućila finansijski fer plej i finansijsku održivost, dok bi donela i veću podršku. Verujemo da nikada ne treba stajati u mestu i da sport konstantno treba da reformiše takmičenja tako da naša ljubav prema igri nastavlja da evoluira i da uzbuđuje navijače širom sveta. Želimo da se zahvalimo svim navijačima koji su nam preneli svoju zabrinutost - naglasio je Levi. 

00.05 - Javio se i Liverpul ozvaničio - nećemo u Superligu!

- Liverpul može da potvrdi da je naše učestovvanje u planovima da se oformi Evropska Superliga prekinuto. U proteklim danima klub je razgovarao sa brojim vlasnicima i želeli bismo svima da zahvalimo na doprinosu -  navodi se u saopštenju Liverpula u kome se zvanično potvrđuje da su odustali od Superlige!

00.00 - Arsenal odustao i izvinio se navijačima!

- Poslušali smo široku fudbalsku zajednicu u prethodnim danima i kao rezultat toga odlučili smo da se povučemo iz predložene Superlige. Napravili smo grešku i izvinjavamo se - navodi Arsenal na društvenim mrežama!

23:00 - Mediji iz Španije javljaju da Barselona čeka odluku članova kluba kako bi izneli stavove u Superligi Evrope!

22:33 - Fudbalski klub Mančester siti zvanično je napustio Superligu Evrope!

22:23 - Fudbaleri Liverpula odlučili su da bojkotuju Superligu i zajedno sa kapitenom Džordanom Hendersonom izdali saopštenje!

22:03 - Novinar Majk Kigen piše da bi vlasnici Mančester junajteda, familija Glejzer, mogli da se povuku iz kluba.

22:00 - Preostali učesnici Superlige sazvali su hitan sastanak kako bi razmotrili šta dalje! Sastanak bi trebalo da počne oko ponoći, a izvesno je da će glavna i jedina tema biti da li je izvodljivo uopšte realizovati projekat koji je pompezno najavljen u nedelju uveče.

21:46 - Direktor Juventusa na pragu je odlaska iz torinskog tima zbog kraha Superlige!

21:32 - Oglasio se i Geri Nevil koji je uz emotikon poslao snažnu poruku Superligi! 

21:02 - Glavni operativac Mančester junajteda napušta Old Traford nakon što je uključio legendarni klub u formiranje novog takmičenja što se nije dopalo navijačima!

Informer

20:40 - I Mančester siti je na putu da napusti takmičenje! Povodom cele situacije oglasili su se Pep Gvardiola i Kevin De Brujne!

Informer

20:30 - ČELSI NAPUŠTA SUPERLIGU!

Samo dva dana nakon što je izneta ideja o Superligi, Čelsi je spreman da istupi iz iste zbog mnogo problema koje je donelo formiranje novog takmičenja. Igrači su se susreli sa haosom ispred stadiona, a legenda klub morala je da smiruje podivljalu masu, te su čelnici londonskog kluba počeli da skupljaju dokumentaciju kako bi napustili Superligu!

Informer

Prema saznanjima "BBC Sporta" pritisak javnosti i negativan stav sportskog sveta povodom formiranja nove lige bio je prejak, te se uprava Čelsija već krenula u realizaciju napuštanja takmičenja!

Pored Čelsija, na pragu istupanja je i Mančester siti, ali situacija na Etihadu se za sada nije promenila. 

20:00 - Uz portal Informer.rs pratite dešavanja iz evropskog fudbala povodom formiranja Superlige Evrope! Trenutno fudbalski svet potresa pravi rat između čelnika najvećih klubova, sa navijačima širom Engleske, a neki od timova sa Ostrva već su odustali od ulaska u Superligu!