Autor: Informer.rs

22.04.2021.

08:49

Foto:

Sport

PEREZ ISKORISTIO ĐOKOVIĆA DA KROZ NJEGOV PRIMER OBJASNI SUPERLIGU! Kao da smo nekog ubili, a samo smo hteli da SPASIMO FUDBAL!

Ceo svet se digao protiv takmičenja koje na kraju nije zaživelo - Superlige!

Florentino Perez je bio glavni pokretač cele ideje na kojoj se, prema njegovim rečima, radilo poslednje tri godine! 

Informer

 

Sve se raspršilo u utorak veče kada je šest engleskih klubova odlučilo da napusti ESL. Već sledećeg dana i ostali su krenuli njihovim stopama! 

Veoma sam razočaran, jer smo na ovom projektu radili tri godine. Možda nismo ljudima dovoljno dobro objasnili o čemu se ovde radi. Format LŠ je star i interesantan je samo od četvrtfinala. Jednostano ne radi dobro i mi smo hteli sistem gde bi svake sedmice imali jake utakmice - rekao je Perez i dodao:

Informer

 

- Radili smo na brojkama i osećali smo da možemo da zaradimo mnogo, mnogo, mnogo više novca za sve ostale timove. To je poput tenisa. Da biste generisali novac, trebaju vam Đoković, Federer i Nadal na svim turnirima. To su mečevi koje ljudi žele da gledaju.

Informer

 

Prvi čovek Reala je izneo mišljenje o engleskim timovima koji su istupili...

Postojao je jedan deo engleske grupe koji od početka nije imao dovoljno interesovanja, neću reći koji. Zatim je to postalo zarazno i sa ostalima. Ti direktori su uglavnom američki, možda iz NFL ili NBA. Otišli su zbog atmosfere. U fudbalu samo 20 godina i nikad nisam video ovakve pretnje. FIFA je napravila veliki spektakl, kao da smo pustili tomsku bombu. Predsednik UEFA je vršio takvu agresiju prema fudbalskim vlastima u tim zemljama. Kao da smo nekog ubili, kao da smo ubili fudbal. A samo smo hteli da ga spasimo.

Perez je za kraj dodao i to da pomenuti klubovi praktično nisu otišli iz Superlige, jer u ugovoru jasno stoji da ne mogu baš tako da odu.