Autor: Informer.rs

09.05.2021.

22:40

Foto:

Sport

MILAN SE IGRAO SA JUVENTUSOM! Stara dama htela u SUPERLIGU, pa ostala i bez Lige šampiona! /VIDEO/

Juventus je peti! Da je neko izneo ovu tvrdnju pre početka sezone, verovatno bi bio ismejavan u društvu, ali danas je to realnost! Stara dama tone sve dublje i dublje, a pravo bi čudo bilo ukoliko bi četa Andree Pirla izborila Ligu šampiona!

Informer

Dugo godina Milan nije ovako razmotirao Juventus, Rosoneri su napunili mrežu Ščensnog, promašili penal, napravili dve prinudne izmene i opet pobedili sa 3:0 (1:0)! Iako su crveno-crni pre meča bili precrtani zbog loše forme, ekipa Stefana Piolija vratila se na pobednički kolosek i došla na prag Lige šampiona! 

Taktičko iznenađenje u vidu Braima Dijaza potpuno se isplatilo Pioliju, mladi Španac načeo je mrežu Juventusa u nadoknadi vremena prvog poluvremena, a potom je i iznudio penal koji je Frank Kesi promašio. 

Ščensni je odbranio penal Kesiju, Ibrahimović se povredio i delovalo je da će se Milan po staroj dobroj navići raspasti u finišu meča, ali nije bilo tako. Ante Rebić je zamenio Šveđanina, a u 78. minutu u punom trku sa 20 metara plasirao je loptu u rašlje i duplirao prednost Milaneza!

Pokušao je Pirlo da krene na sve ili ništa, a i pre nego što je napravio izmene, dobio je - ništa! Hakan Čalhanoglu je namestio loptu, teledirigovanim pasom pronašao Fikaja Tomorija koji je sebe nagradio golom posle fantastične partije i taktičke perfekcije! 

Milan je ovom pobedom gotovo sigurno osigurao povratak u Ligu šampiona, Rosoneri imaju tri boda više, a sada i bolji međusobni skor sa Juventusom koji je direktan konkurent. Sa druge strane Juventus je ostao veran ideji Superlige, a po svemu sudeći UEFA neće ni morati da ih izbacuje iz evropskih takmičenja. Stara dama je peta na tabeli, a elitno takmičenje deluje kao fantazija! "Kisela" faca Andree Anjelija rekla je sve!