12.05.2021.

13:23

Foto:

Sport

EKSKLUZIVNO IZ IZRAELA ZA INFORMER.RS! Bivši fudbaler MILANA I LEĆEA o PAKLU kroz koji prolazi sa porodicom!

Ne smiruje se situacija u Izraelu, bukti rat, ispaljeno je na stotine raketa, a sirene koje upozoravaju na raketni napad oglasile su se i rano jutros u Tel Avivu!

Markus Diniz, brazilski fudbaler oženjen Rumunkom Loredanom, sa njihovim desetogodišnjim sinom već četiri godine živi u Izrealu, igra u Petah Tikvi i važi za jednog od najboljih defanzivnih igrača u tamošnjem prvenstvu! Obzirom da nikada u životu niko od njih nije prisustvovao sličnoj situaciji, za naš portal su otkrili kako se osećaju ovih dana! 

Informer

Porodica Diniz u Jerusalimu

- Želimo da svet zna istinu! Izrael se samo brani, a Hamas radi neverovatne stvari! Za samo 48 sati ispalili su više od 1000 raketa! Mi živimo u Petah Tikvi, koja je vrlo blizu Tel Aviva! Juče smo čak četiri puta čuli sirene! Kada se to desi, svi moraju u roku od pet sekundi da uđu u svoja skloništa! Svaka kuća i zgrada u ovoj zemlji imaju bunker, tako da smo mi prethodne noći spavali u njemu! Primera radi, jedna žena u Rišonu koja se vraćala sa posla i izlazila iz auta, nije stigla da pobegne u predviđenom roku i sada je mrtva! U gradu Lodu blizu Aškelona živi mešovito stanovništo i sada policija mora da interveniše jer se masovno uništavaju jevrejske prodavnice, automobili...- kaže porodica Diniz!

Informer

 

Na pitanje da li se plaše za svoju bezbednost, jednoglasno su odgovorili!

- Nikako! Verujemo u Vladu Izraela i znamo da imaju jednu od najjačih odbrana na svetu! Ne možete da verujete kakvo je nebo! Presretne se na stotinu raketa, zahvaljujući njihovoj ažurnoj i savremenoj odbrani! Stanovnici Izraela kažu da je i pre sedam godina bila slična situacija, ali da se ne sećaju da je ikada bilo gore nego sada!  

Objasnili su kakva je trenutna situacija na ulicama.

- Život se odvija normalno, ljudi idu na posao! Deca su juče išla najnormalnije u školu, ali danas neće ići! Uče ih kako da se ponašaju u novonastaloj situaciji i skreću im pažnju koliko je važno da brzo reaguju čim čuju sirene! Naš sin Mateus ima deset godina, izvanredno pored rumusnkog, engleskog, italijanskog i portugalskog priča i hebrejski jezik i svestan je šta se dešava! Ponekad ga je malo strah, ali sjajno rade sa njima u školama i putem zoom aplikacije danas, pa to ne traje dugo!

Kakva je situacija sa treninzima i šampionatom?

- Danas imamo trening u 17:00 časova. Tako sada stoje stvari, ali se situacija menja iz sata u sat! Kup Izraela koji je trebao da bude održan danas pomeren je za sledeću nedelju, a i dalje nemamo informacije da li će se za vikend igrati prvenstvo! Ukoliko se bude igralo, igraće se bez publike, a taman se sve vratilo u normalu nakon što je objavljen kraj borbe sa koronom!  

Za kraj je nekadašnji igrač između ostalih Milana, Lećea, Livorna, Parme, Padove, Lozane poručio da vidi budućnost u Izraelu!

- Ovo je predivna zemlja sa predivnim ljudima! Imamo mnogo prijatelja ovde, mogu da zamislim da do kraja života živim ovde! Voleo bih da cela Evropa i svet znaju da se izraleski narod SAMO BRANI i da je to jedina prava istina- zaključio Markus Diniz je za Informer.rs