Autor: Informer.rs

17.05.2021.

19:45

Foto:

Sport

HAOS U NEMAČKOM SAVEZU! Predsednik podneo OSTAVKU zbog poređenja sa NACISTIMA!

Keler je potpredsednika saveza Rajnera Koha uvredio na sastanku 23. aprila, što je podstaklo državne i regionalne zvaničnike da izraze nepoverenje prema njegovom rukovodjenju.

- Ovim preuzimam ličnu odgovornost za svoj propust na sastanku odbora 23. aprila, što bi trebalo da ostane žalosna tačka u mom mandatu - rekao je Keler.

Frajzler je kao učesnik Konferencije u Vanzeu 1942. godine bio jedan od odgovornih za organizaciju holokausta. Bio je i predsednik Narodnog suda, gde je izrekao oko 2.600 smrtnih kazni protivnicima nacističkog režima.

Informer

Iz DFB-a je prošle nedelje saopšteno da će ako Keler podnese ostavku, zajednički privremeni predsednici saveza biti Koh i Peter Peters.

- Moja ostavka neće rešiti probleme unutar DFB-a i fudbala - rekao je on.

Keler je na funkciji bio od 2019. godine, kada je zamenio Rajnharda Grindela, koji je sa tog mesta otišao zbog korupcije.

Ranije su ostavke zbog uključenosti u korupciju, i dodelu domaćinstva Svetskog prvenstva 2006. godine, ostavke podneli Volfgang Nirsbah i Teo Cvanciger. Cvanciger je predsednik saveza bio od 2006. do 2012. godine, a Nierzbah od 2012. do 2015. godine.

Nemačka bi trebalo da bude domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu, 2024. godine.