Autor: Informer.rs

21.05.2021.

18:06

Foto:

Sport

SUPERLIGAŠ PODIGAO PRAŠINU! BURA U SRPSKOM FUDBALU SE NE STIŠAVA! Gde su krivične prijave?!

Strasti se ne smiruju i nakon završetka Superlige, a među šest ekipa koje se neće takmičiti u elitnom rangu srpskog fudbala sledeće sezone je i ekipa Inđije.

Informer

Fudbaleri Inđije sledeće sezone takmičiće se u Prvoj ligi Srbije

Inicijativa ivanjičkog Javora da iz elitnog ranga srpskog fudbala ispadnu četiri ekipe podigla je veliku prašinu fudbalske javnosti u Srbiji. Danima se spekulisalo o odluci koja je tek pred samim rukovodećim kadrom Linglong Superlige, a saopštenjem se oglasio i doskorašnji superligaš Inđija.

Nakon današnjeg saznanja iz pojedinih medija da pojedini klubovi planiraju da podnesu inicijativu o promeni pravila funkcionisanja Superlige Srbije, odnosno ispadanju četiri umesto šest klubova nakon završetka ove takmičarske sezone, a na osnovu glavne teze da je bilo nepravilnosti i nepoštenja tokom iste, fudbalkoj javnosti postavljamo sledeća pitanje: Da li postoje dokazi o neregularnosti tekuće takmičarske sezone? Ukoliko postoje, da li su podnete krivične prijave tim povodom, a ukoliko ne postoje na čemu sed zasnivaju navedene tvrdnje - navedeno je u klupskom saopštenju.

Inđija je prvenstvo završila na 17. poziciji sa 35 bodova, čak 13 manje od Voždovca, prve ekipe koja je bila "iznad crte" , a iz Indjije su istakli da se klub do poslednjeg trenutka borio pošteno.

- FK Inđija se nikada do sada nije našao ni u jednom dokumentu niti novinskom članku kao fudbalski klub koji se bavio nepoštenim radnjama i nijedna utakmica nije označena kao sumnjiva, niti povučena iz kladionica. Od prve do poslednje utakmice pošteno smo se borili za opstanak u takimčenju zagledani isključivo u svoje dvorište. Isto bi ostalo i nakon završetka ove sezone da se pojedini klubovi nisu oglasili današnjim u najmanju ruku nejasnim saopštenjima za javnost.​ Ove godine Inđija je pobedila sve direktne protivnike konkurente za ispadanje iz Super lige. Inđija je jedini predstavnik Srema u Superligi i kada su okolnosti normalne stadion bude ispunjen gotovo do poslednjeg mesta. Smatramo da Inđija svojim učešćem doprionsi kvalitetu fudbala u svakom segmentu te igre, od poštenog i borbenog fudbala do fer i korektnog navijanja - rečeno je iz redova doskorašnjeg Superligaša