Autor: Informer.rs

12.06.2021.

16:56

Foto: Tanjug/AP

Sport

ŠVAJCARCIMA SE VRATILO ZA KRAĐU PROTIV SRBIJE! VAR napokon pokazao SVRHU i doneo bod VELSU! /FOTO/

Ostvorili su Italijani i Turci 16. po redu Evropsko prvenstvo u fudbalu, Azuri su bili izuzetno sigurni na startu, a rezultat drugog dana savrešno im ide na ruku! Velšani i Švajcarci podelili su bodove na Olimpijskom stadionu u Bakuu, posle 90 minuta fudbala bilo je 1:1 (0:0). 

Informer

Za razliku od meča protiv Srbije sa prošlog Svetskog prvenstva kada su sudije (Felik Brih) pomogle Švajcarcima i nisu svirale očigledan penal za Orlove, danas je VAR napokon pokazao svrhu. Gavranović je bio u očiglednom ofsajdu, pomoćne sudije nisu reagovale, ali je nakon analize stigla prepravka i gol napadača Dinama je poništen! 

Informer

Švajcarska je bila mnogo bolja u prvom poluvremenu, ali golova nije bilo posle prvih 45 minuta. Ipak, na startu drugog dela igre Bril Embolo je iskoristio savršen centaršut Đerdana Šaćirija i doveo svoju reprezentaciju u prednost. 

Informer

Razigrao se Vels u nastavku utakmice, a nagrada za ofanzivniji pristup stigla je posle kornera u 74. minutu. Izveli su kratko ostrvljani do Morela, a veznjak Lutona je teledirigovanim pasom pronašao samog Mura na petercu kome nije bilo lako da pošalje loptu iza leđa Jana Zomera. 

U 84. minutu Gavranović je ušao na teren i posle manje od 60 sekundi postigao je pogodak za Švajcarce, ipak, nakon konsultacija sa VAR sobom Klemon Turpan je zbog očiglednog ofsajda poništio gol.