Autor: Informer.rs

13.06.2021.

19:52 >> 19:53

Foto: Tanjug/AP

Sport

ARNAUTOVIĆ POKVARIO MAKEDONSKO SLAVLJE! Austrija lako sa DEBITANTOM! /FOTO/

Nisu se Makedonci obrukali kako je većina Evrope očekivala, štaviše, komšije su pokazale da su zasluženo na kontinentalnom takmičenju uprkos porazu na startu EURA - 3:1 (1:1). Bili su u grču reprezentativci Severne Makedonije na startu meča, Austrija je već posle prvog minuta "pripretila", ali Kalajdžić nije stigao do lopte. 

Informer

Teško su Austrijanci nalazili put ka golu rivala, te je gol pao posle prekida i prefektne lopte Marsela Sabicera. Sam kao duh je bio Štefan Lajner na petercu i lako je poslao loptu u nebranjeni deo mreže. 

Taman kada se činilo da će Makedonija teško do gola, pogrešio je Hintereger, lopta se odbila do Gorana Pandeva, a fudbalska ikona ispisala je nove stranice istorije i postigla prvi gol za Makedoniju na Evropskim prvenstvima. 

Informer

Nisu imali Makedonci snage da se trkaju sa Austrijom punih 90 minuta, a iskusni David Alaba iskoristio je prvi i jedini pad koncentracije rivala. Otvorili su se debitanti nakon primljenog gola, a kazna je stigla nakon kontre koju je lako realizovao Marko Arnautović za konačnih 3:1!