Autor: Informer.rs

17.06.2021.

11:30

Foto:

Sport

DA LI JE RONALDO LICEMER? Voli vodu, a šta je radio pre! Reklamirao nezdravu hranu i gazirana pića i zarađivao milione!

Međutim, najbolji fudbaler sveta je u prošlosti zarađivao milione reklamirajući proizvode koji nisu u skladu sa njegovim vrednostima, odnosno zdravim načinom života.

Kristijano Ronaldo je koštao pomenutu kompaniju četiri milijarde dolara, a akcije su pale sa 56,10 na 55,22 dolara, a to je smanjilo njihovu tržišnu vrednost sa 242 na 238 milijardi dolara.

Ronaldo je u prošlosti promovisao nezdravu hranu i gazirana pića.

Informer

 

Upravo je reklamirao pomenuto piće  2006. godine. Na reklami je prikazana devojka koja otvara frižider.

U isto vreme na televiziji Ronaldo daje efektan gol makazicama, a kako lopta odlazi u desne rašlje, tako devojci pada led u čašu.

Reklamirao je i poznati restoran brze hrane KFC. Oni su nudili besplatne proizvode svima koji su kupili neke od Ronaldovih proizvoda koji su uključivali slušalice.

Samo od restorana je zaradio 2,25 miliona dolara u periodu od 2013. do 2016. godine što čini 750.000 dolara godišnje.

Ronaldo je takođe bio zaštitno lice jednog energetskog pića, a pojavio se na njihovim bocama od 500 ml. Takođe, Portugalac promoviše i jendu svetsku kompaniju specijalizovanu za programe zdrave ishranu, a sponzorski ugovori su mu doneli više od 12,5 miliona dolara.

Informer

 

Prema pisanju ,"Global dejta'', Portugalac je potpisao ugovor vredan 2,3 miliona dolara za promociju brazilske kompanije za pivo. Potpisao je i ugovor sa "lajv skorom'' koji promoviše sportske rezultate i raspored takmičenja.